Praktische tips om je leven te veranderen

Stel je voor dat je vandaag een wens mag doen. Een wens om je leven te veranderen. Wat zou je wensen? Misschien wil je wel lekkerder in je vel zitten? Of gewoon blij zijn met jezelf en kunnen genieten van elke dag. Na het lezen van deze blog post gaat je wens wellicht in vervulling! 


Stel jezelf deze super belangrijke vraag

Laat jij je leven bepalen door herinneringen uit het verleden of door een heldere blik op de toekomst? 

Joe Dispenza

Lees hier wat deze vraag voor je betekent…

Elke dag als je wakker wordt, start je brein met gedachten. Je opent je ogen ’s ochtends. Je wordt je weer bewust van wie je bent. Wie je bent, of hoe je jezelf ziet, laat je bepalen door je gedachten. En nu komt het: … zie je jezelf als iemand die door omstandigheden, door anderen niet kan leven zoals je wil? Of voel je je eigen kracht, en leef je elke dag op een manier zoals jij zelf kiest? 

Het beantwoorden van deze vraag heeft alles te maken met je gedachten. Wat zijn de eerste gedachten die je hebt als je wakker wordt? Sta daar eens bij stil…

Gedachten en gevoelens maken wie je bent (of denkt dat je bent)

De volgende zin is super belangrijk. Lees hem een paar kaar en laat tot je doordringen wat deze zin betekent: je gedachten zijn de taal van je brein en je gevoelens de taal van je lichaam. 

Je brein en je lichaam werken samen. Je brein denkt en je lichaam volgt met een gevoel. En het werkt ook andersom, je voelt iets en je brein reageert met een gedachte (een verklaring). Dat gebeurt automatisch de hele dag door. En nu komt het…

Als je elke dag dezelfde gedachten hebt, zul je je elke dag hetzelfde voelen. En zo verander je dus nooit! Als je 100% tevreden bent, is dat prima. Als je je echter ongelukkig voelt, angstig, niet begrepen, onzeker, niet in staat om een ‘normaal’ leven te leiden, dan is dat wellicht iets dat je heel graag wilt veranderen. Maar, hoe dan?

Stop negatieve gedachten

Je bent wie je denkt dat je bent

Als je vastzit in negatieve gedachten, voel je geen positieve energie. Je hebt dan geen energie om initiatief te nemen, te groeien en jezelf te ontwikkelen. Geen energie om iets van je leven te maken. Je staat dan stil (in ontwikkeling), en je wordt letterlijk vastgehouden in het verleden. Vastgehouden door wat anderen of je omstandigheden je hebben aangedaan. Vastgehouden en gevangen door gedachten aan het verleden. 

En, laat mij duidelijk zijn. Natuurlijk kun je vervelende ervaringen hebben meegemaakt, en door vervelende omstandigheden, in een negatieve gedachten spiraal terecht komen.

Wees je echter bewust, elke dag dat je negatieve gedachten hebt, versterk je die gedachten. En zal je lichaam reageren met negatieve gevoelens. Zo raak je gevangen in je verleden. Je leeft letterlijk elke dag in het verleden door aan die negatieve gedachten vast te houden. En je lichaam zal reageren door gebrek aan energie, en zo kun je lichamelijke klachten krijgen. Immers, je lichaam reageert op wat je brein denkt.

Nu begrijp ik heel goed dat het niet makkelijk is om die negatieve gedachten zomaar los te laten. Want 95% van je gedachten zijn onderbewuste programma’s. Het is alsof je brein geladen is met een stukje software, een programma dat voortdurend afgespeeld wordt. Helaas is dat programma in je brein niet helemaal van jezelf. In je ontwikkeling als kind, als tiener, en als mens heb je dingen gehoord over jezelf. En als dat negatieve dingen zijn, en jij hebt die gedachten overgenomen, dan kunnen die gedachten je gaan belemmeren.

Om daar los van te komen dien je te denken over waar je aan hebt gedacht. Met andere woorden, word je bewust van je gedachten. Sta stil bij de gedachten die je elke dag hebt. Schrijf ze op, en bekijk ze. En bedenk of het echt waar is wat daar staat. Of die gedachten overeenkomen met wat jij wilt denken over jezelf. Zo niet, dan kun je die gedachten veranderen. Door elke dag op te schrijven hoe je wilt zijn, verander je je gedachten over jezelf. Je gedachten zijn namelijk het enige dat je kunt veranderen. En dat elke dag opschrijven en herhalen zal je bevrijden van negatieve gedachten.

Sta stil bij je gedachten

Heb je regelmatig één van de volgende gedachten: je voelt je schuldig, je schaamt je, je voelt je niet de moeite waard, je twijfelt aan jezelf, je voelt je onzeker, je wilt controle (of voelt gebrek aan), angst, boosheid, frustratie, haat en je veroordeelt anderen. Als al je energie opgaat in deze negatieve gedachten, blijft er geen energie over voor je groei en herstel. Dan is het tijd om aan de bel te trekken. Je kunt je negatieve gedachten veranderen, als je in staat bent om ze onder ogen te zien. En dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Hoe gemakkelijk is dat voor jou?

Verandering is ongemakkelijk

Elke verandering voelt ongemakkelijk. Je brein kiest datgene waarmee het vertrouwd is. Als je gewend bent om je somber te voelen, of negatief over jezelf te denken, dan zal je brein automatisch in die gedachten blijven. Op den duur identificeer je jezelf met die gedachten, en denk je wellicht: ik ben een somber mens, ik ben tot niets in staat, het zal altijd zo zijn. Maar NIETS IS MINDER WAAR!

Wees moedig, en accepteer dat verandering ongemakkelijk voelt. Dat ongemakkelijke gevoel is onderdeel van je verandering. Je brein kiest voor de bekende weg, voor datgene waarmee je vertrouwd bent. En je lichaam voelt elke dag wat vertrouwd voelt. Je brein en je lichaam bewegen je dus automatisch weg van het onbekende. Echter, in het onbekende ligt vaak je oplossing. De oplossing van de verandering die jij wilt.

Wat is jouw visie op je toekomst? Schrijf op hoe je zou willen zijn, en schrijf het op alsof het al zover is!

Mensen die nu ongelukkig zijn, en wel een duidelijk beeld hebben van de toekomst (wat ze zouden willen), ervaren stress en angst als ze niet weten welk pad te bewandelen om daar te komen. Het is daarom belangrijk om stappen te nemen in de richting van wie je wilt zijn. Dat begint met doen…

Beginnen is doen

Glimlach naar jezelf

Wacht niet langer met je goed te voelen totdat je leven verandert. Kies er nu bewust voor om je goed te voelen. Maak jezelf vertrouwd met simpele maar super effectieve gedachten zoals: dankbaarheid, gedachten aan overvloed en vrijheid. 

Neem de vrijheid om je gedachten te veranderen, voed het besef van de overvloed in je leven, en omarm dankbaarheid voor de meest kleine dingen.

Elke nieuwe positieve gedachte zal leiden tot een nieuwe keuze, tot een nieuw gedrag. En dat gedrag leidt tot een nieuwe ervaring, die weer een nieuwe emotie oproept, en zo weer een nieuwe gedachte. En voor je het weet, verander je je persoonlijkheid. Verander je letterlijk als persoon. Hoe je denkt, voelt en handelt. En als je dan terugkijkt, besef je dat je een ander mens bent geworden, door anders te denken.

Kijk eens objectief naar je huidige persoonlijkheid. En beslis vandaag wat je zou willen veranderen. Schrijf het op alsof het al zover is. Dus, in de tegenwoordige tijd.

Een voorbeeld: (je voornaam) is een fijn mens, die geniet van kleine dingen in het leven, houdt van zichzelf en andere mensen, en mensen graag wil helpen om iets van hun leven te maken. Elke dag heeft (je voornaam) aandacht voor iemand die hulp nodig heeft. En zo draagt (je voornaam) bij aan verbetering van de wereld. Door kleine stapjes, elke dag, de wereld een klein beetje beter te maken. Enz…

Maak vandaag een keuze: ben je het slachtoffer van je leven of neem je de regie over je eigen leven?

Zolang je je energie niet verandert, zul je niet veranderen. Als je al je energie steekt in je zorgen maken, ergeren, stress, bang zijn, niet accepteren van verandering, anderen de schuld geven, dan hou je geen energie over om iets op te bouwen. Om je lichaam te herstellen en te versterken. Dan heb je geen energie voor verandering. 

Schrijf op wat je zou willen veranderen als je voldoende energie had om het te veranderen. Wat zou je vandaag wensen als iemand je wens in vervulling zou laten gaan?

Worst case scenario denken

Veel mensen denken dat ze meer kans hebben om te overleven als ze uitgaan van het meest erge scenario, uitgaan van wat er allemaal mis kan gaan. En zo besteden mensen hun hele leven om na te denken over die worst case scenario’s. Je bereidt jezelf als het ware voor op het ergste. Alleen, 99 van de 100 keer komen die worst case scenario’s niet uit. Het is een gedachte gedreven door angst. De angst voor het onbekende en het geen controle hebben. Het is normaal om dat te voelen als je iets radicaal wilt veranderen in je leven. Verandering voelt namelijk ongemakkelijk.

Echter, als je blijft denken aan wat er allemaal mis kan gaan in je leven, verandert er nooit iets. Stop die gedachten en durf te veranderen. Begin met het wijzigen van je gedachten en het tot rust brengen van je lichaam. 

Breng je lichaam tot rust

Je brein kan je lichaam tot rust te brengen. Om je daarbij te helpen, kun je mediteren. Meditatie betekent niet dat je stopt met denken. Met meditatie breng je je gedachten tot rust. En als je brein ontspant, ontspant ook je lichaam. Om je daarbij te helpen, kun je de speciale 6 fasen meditatie opvragen (GRATIS!).

Het geheim van geluk zit in verandering van je gedachten. In positieve gedachten over jezelf, dankbaarheid voor wat er is, in openstaan voor verandering, in je lichaam rust geven en ontspanning, in je focussen op wat jij belangrijk vindt in je leven, en in de regie nemen om je leven in die richting te veranderen. En het besef dat elke verandering ongemakkelijk voelt, en dat het okay is om dat te voelen. Dat ongemakkelijk gevoel hoort er bij. 

De volgende oefening zal je wellicht helpen bij dat ongemakkelijke gevoel. Zeg tegen jezelf: “ik verander mijn leven, dat voelt onwennig, ongemakkelijk, en ik hou van dat gevoel.” 

Met andere woorden: omarm het ongemakkelijke gevoel, en het zal vanzelf minder controle over je hebben. Ik hoop dat deze woorden je helpen en wens je heel veel geluk in je leven, want je bent dat meer dan waard.

To Do Lijstje

Luister naar de 6 fasen meditatie en ervaar een helende verandering in jezelf. Bedenk welke gedachten, emoties en gedrag je wilt veranderen, en neem vandaag nog een beslissing dat je het anders gaat doen. Schrijf op hoe je leven eruit zou zien als je anders denkt, voelt en handelt. Als je voelt, denkt en handelt in de richting van een perfecte dag in je leven. Hoe zou je leven er dan uitzien? Neem vandaag nog een beslissing om je leven te veranderen. Wil je daar hulp bij, e-mail mij dan voor een informatief gesprek. Ik help je graag op weg naar meer geluk in je leven. En als je zo van elke dag een gelukkige dag maakt, bereik je een gelukkig leven. Een leven waarin je groeit, dankbaar bent, ontspannen en tevreden. Een leven zonder stress. Een leven dat jij verdient, omdat je meer dan de moeite waard bent.  


door

Tags: