Leer jezelf te accepteren als het ongelooflijke wonder dat je bent!

meer dan de moeite waard

Worsteling. Het leven lijkt niet in je voordeel te werken. Elke dag voelt als een enorme uitdaging. Je ziet op tegen elke minuut, elk uur. Je checkt je telefoon, je e-mailbox, de brievenbus. Niets. 

Geen enkel bericht van iemand om je wereld te veranderen. Je voelt een gevoel van moedeloosheid. Een zwart gat. Een put die steeds dieper lijkt te zijn. Je voelt medelijden. Behoefte om te klagen. Waarom moet jou dit overkomen? Je gevoel van waarde daalt. 

Je legt de schuld van je falen bij jezelf. Zie je wel, denk je. Geen wonder dat mijn ouders niet van mij houden. Zie je wel. Geen wonder dat ik die baan ben kwijtgeraakt. Zie je wel, geen wonder dat die relatie is stukgelopen. Zie je wel. Er is iets mis met mij. Je denkt, ik ben niet de moeite waard. Je vraagt je af waarom je er nog bent. Wat is je nut? Wat heb jij in deze wereld te brengen?

Herken jij je in één of meer van deze gedachten? Blijf dan a.u.b. verder lezen, want je leven kan zo anders zijn. Ik spreek vanuit ervaring. Ik werk regelmatig met mensen die hun gevoel van eigenwaarde en hun eigen kracht zijn kwijtgeraakt. Ze hebben het vertrouwen in zichzelf verloren. Ik weet hoe diep het negatieve gevoel over jezelf kan zitten, en hoezeer het je kan tegenhouden om het prachtige leven te leven dat je verdient.

“Hoezo verdien ik een goed leven als ik mij niet de moeite waard voel”, vraag je je wellicht af? Lees verder en ontdek hoe je je leven ombuigt naar het meest fantastische leven dat je je kunt voorstellen.

De verandering begint bij jou

Als eerste het besef dat je niet met deze negatieve gedachten geboren bent. 

Toen je in de wereld kwam, wist je onbewust dat je de moeite waard was. Je zat vol levenskracht en de vaardigheid om om hulp te vragen als je iets nodig had. De vaardigheid om je te laten horen als je honger had, of buikkrampjes, of enig ander ongemak. Je was je niet bewust van wat anderen van je denken, en het was ook niet belangrijk voor je. 

Je bent, net als ieder mens, geboren vanuit de absolute enige waarheid en dat is:

JIJ BENT ZO ONGELOOFLIJK DE MOEITE WAARD, JE BENT EEN WINNAAR EN HET UNIVERSUM HEEFT EEN REDEN WAAROM JIJ ER BENT.

Mocht een deel in je twijfelen aan deze uitspraak, dan begrijp ik dat. Als je je leven lang al het gevoel hebt dat je niet de moeite waard bent, hoe kun je dan nu voelen dat je de moeite waard bent?! Hoe kun je veel eigenwaarde voelen als je voortdurend het gevoel hebt dat je faalt? Is niet al dat falen het bewijs dat je weinig waarde hebt? Als je verder leest, zal ik je laten zien hoezeer jij de moeite waard bent. 

Als eerste heb jij als enige van 40.000.000 spermacellen de race gewonnen, en was jij die ene spermacel die samen is gesmolten met de eicel. Vervolgens ben je vanuit twee cellen uitgegroeid tot een prachtig mens met ontelbaar mogelijkheden. 

Je ontwikkeling van twee cellen naar een volledig mens is een wonder en heeft ongelooflijk veel waarde. Toen je in de wereld kwam was liefde voor je beschikbaar en die liefde is nog steeds beschikbaar. En het allerbelangrijkste om te beseffen is dat de belangrijkste liefde voor jou de liefde is die je voor jezelf voelt. En, geloof mij, ik weet hoe moeilijk het kan zijn om van jezelf te houden, als je denkt dat anderen niet van je houden. Maar niets is minder waar. Zelfs de mensen die niet laten merken dat ze van je houden, houden van je. Je laat het alleen niet binnen. Je denkt dat het niet zo is. Je kijkt naar je leven, en de mensen om je heen, en je denkt wellicht dat jij je omstandigheden bent, of je leeftijd, je bezit, de auto die je rijdt, je baan, de relatie die je wel of niet hebt met anderen, maar je bent niets van dit alles.

Wat je bent is een unieke expressie van een ongelooflijke kracht die jou de moeite waard vindt om hier te zijn. Vanuit die kracht ben jij geboren. Vanuit die kracht ben jij mens geworden uit twee cellen.

Sta jezelf dus toe om de ongelooflijke waarde te zien van je leven. Sta jezelf toe om je als winnaar te zien. Trots te zijn op het feit dat jij er bent. En besef, laat het absoluut binnenkomen, dat de belangrijkste woorden die jij wilt horen, de woorden zijn die je tegen jezelf zegt. En het enige dat je elke dag mag zeggen (of denken) is dit:

JIJ BENT ABSOLUUT DE MOEITE WAARD OM ER TE ZIJN, EN JE BENT DAT ALTIJD GEWEEST, EN ZULT DAT ALTIJD ZIJN

Je mag dit elke dag denken en zeggen. Want het is de enige universele waarheid. En er is een grotere kracht die maakt dat jij hier bent. Die kracht kan elke naam hebben, maar dat vind ik niet relevant. Het gaat om het besef hoe ongelooflijk het is dat jij hier bent, en dat je ongelooflijk veel van jezelf mag houden. En dat je niets hoeft te doen of te bewijzen om dat te voelen. Het is je geboorterecht om er absoluut te zijn, en liefde te ontvangen. 

Zodra je in staat bent om van jezelf te houden, onvoorwaardelijk, en zodra je stopt met jezelf de schuld te geven van dingen die niet gaan zoals je wilt, en zodra je accepteert dat je leven meer dan de moeite waard is, en jij meer dan de moeite waard bent, zul je merken dat je langzaam uit die put kruipt.

De gedachte dat je een mens bent die de moeite waard is, net als ieder ander mens, die gedachte mag je jezelf toestaan. Die gedachte zal de liefde voor jezelf aanwakkeren, en dat gevoel van liefde zal meer licht in je leven brengen. En door je elke dag een klein beetje beter te voelen, en te stoppen met schuld ergens te zoeken voor negatieve dingen in je leven, en je aandacht te richten op positieve dingen, zal je leven zo ongelooflijk drastisch veranderen. Je zult verbaasd zijn wat een onmeetbaar krachtig medicijn de gedachte is dat jij zo de moeite waard bent. Dat je eigenwaarde niets te maken heeft met je prestaties. Dat het universum een reden heeft waarom jij hier bent, en dat jij het verschil maakt op deze wereld.

Jij maakt het verschil door er te zijn. Laat dat gevoel maar binnenkomen. Voel het, want jij bent het. Jij bent de moeite waard en je kunt zoveel andere mensen blij maken, een sprankje van het licht laten zien. Jij maakt het verschil. Sta jezelf daarom toe om dankbaar te zijn voor je leven, voor jezelf, voor de liefde voor jezelf, en wees de verandering in je leven. Wacht niet langer op dat ene bericht op social media, of dat ene mailtje in je mailbox, of in je brievenbus om je leven te veranderen.

Je leven verander je van binnenuit, door de enige absolute transformatie: ongelooflijk veel liefde voelen voor jezelf en dankbaarheid voor het feit dat je er bent. Het is de enige waarheid. Jij hebt de race gewonnen, je bent hier, en je hoeft niets te bewijzen of te doen om liefde te ontvangen.

Liefde is je geboorterecht. Sta jezelf daarom toe om van jezelf te houden. Je bent het absoluut waard. Meer dan de moeite waard.


door

Tags: