Behandelprogramma

Helderheid over je klacht en je gewenste doel

Je kunt een probleem alleen met succes oplossen als je weet wat er speelt.

In het speciale behandelprogramma werken we samen om je probleem zo concreet en scherp mogelijk in kaart te brengen.

Zodra we je probleem / klacht duidelijk in woorden hebben vastgelegd, kunnen we samen aan de behandeling beginnen.

Helderheid over je probleem / klacht heeft als voordeel dat we starten met realistische verwachtingen.

Namelijk: dit is waar je last van hebt en dit is wat je wilt bereiken (gewenste doel).

Tijdens de behandeling kijken we iedere keer hoeveel vooruitgang je boekt, en wat je verder nodig hebt om je gewenste doel te bereiken.

We bepalen steeds samen of we nog een stap verder gaan in de behandeling.

Gratis spreekuur

Elke behandeling start met een intakegesprek tijdens het gratis spreekuur.

In dit gesprek bepalen we samen wat je nodig hebt. Ik kan je daarbij zowel hypnotherapie, counseling als coaching aanbieden.

Bij hypnotherapie en counseling werk je ook met voelen en ervaren, terwijl coaching ‘alleen’ gericht is op het bedenken van een oplossing.

Om je een idee te geven van het behandelprogramma, heb ik een overzicht gemaakt. Je kunt dit schema lezen van links naar rechts.

Mocht je nog vragen hebben, dan ben je van harte welkom tijdens het gratis spreekuur. Plan NU hier je afspraak.

behandelprogramma Guan Felix

Een voorbeeld behandeltraject

Een voorbeeld: stel je hebt last van gevoelens van angst. Je weet niet precies waar je bang voor bent, maar je merkt die gevoelens vooral tijdens je werk.

Tijdens de intake kijken we samen welk behandeltraject het beste bij je situatie past.

Als je kiest voor therapie, dan starten we met 30 minuten psychosociale educatie. Daarin leer je wat angst is, en hoe het bij jou werkt in je brein. Dat is de basis om grip te krijgen op je gevoel van angst.

In de volgende sessie, binnen een week, starten we dan met hypnotherapie of regressietherapie. Met hypnotherapie leer je om te gaan met je gevoel van angst. Met regressietherapie ga je terug in de tijd om de oorzaak te achterhalen.

Doel is om de onderliggende oorzaak van je gevoel van angst te begrijpen.

Dat doe je door op een veilige manier je gevoel van angst te onderzoeken. Dan ontdek je patronen van voelen en denken. Daarmee krijg je nog meer grip op je gevoel van angst.

Dan ga je naar huis en doe je een speciale oefening om je gevoel van angst te verminderen. Na twee weken hebben we dan een 30 minuten voortgangs consult. We kijken dan samen naar wat je merkt aan veranderingen.

Indien nodig, plannen we een vervolgbehandeling en twee weken later weer een voortgangs consult.

In zo’n behandelprogramma bepalen we steeds samen welke vooruitgang je hebt geboekt en waaraan je dat merkt. Zo krijg je steeds meer grip op je probleem en los je als het ware je probleem stap voor stap op.

Ieder mens is anders. Voor de één zijn drie sessies voldoende, terwijl een ander er vijf nodig heeft. Het blijven korte behandeltrajecten.

Afhankelijk van je zorgverzekering krijg je het grootste deel van mijn behandelprogramma vergoedt. Een sessie van 30 minuten is nagenoeg volledig vergoed. Bij 60 minuten krijg je ongeveer de helft vergoed.

Mocht je nog vragen hebben, dan ben je van harte welkom tijdens het gratis spreekuur. Plan NU hier je afspraak.