Coaching/counseling

Therapie is gericht op het verwerken van ervaringen uit je verleden. In je ontwikkelingsjaren leer je wel of niet effectief om te gaan met je eigen gevoelens en die van anderen. Als je daarin vastloopt, en nu last hebt van psychische of psychosomatische klachten, dan is therapie een geschikte vorm om je te helpen. Samen onderzoeken we welke patronen van denken en voelen je ooit hebt gevormd die je nu niet meer helpen. Therapie is dus gericht op onderzoeken, begrijpen en verwerken van ervaringen uit je verleden.

Naast therapie, kun je ook voor coaching/counseling kiezen. Coaching/ counseling is een praktische vorm van hulp waarbij je je belemmering onderzoekt door ze te voelen en te ervaren in het hier en nu. We gaan dus niet terug naar je ontwikkelingsjaren, maar richten ons op het probleem in het hier en nu. Vervolgens help ik je om nieuwe manieren te ontwikkelen om je probleem aan te pakken. De aandacht is gericht op je probleem in het hier en nu, het in kaart brengen van je probleem en het vinden van hulpbronnen om je probleem in het hier en nu op te lossen. Coaching / counseling is gericht op ervaren waar je nu vastloopt en oplossingen vinden in het hier en nu.

Tijdens het gratis spreekuur, stellen we samen vast welke vorm van hulp je Nu het meeste resultaat oplevert. Om je een idee te geven, hoe een behandeltraject eruit ziet, kun je onderstaand behandelprogramma bekijken. De meeste trajecten zijn kort. Dwz, zo’n 3 tot 5 sessies. Iedere keer stemmen we samen af of je je doel hebt bereikt of nog meer hulp nodig hebt.

Behandelprogramma