Hypnotherapie met Rapid Transformational Therapy


Guan Felix, coach, counselor, hypnotherapeut, mindfulness based cognitieve therapeut

Welkom

Zoek jij een oplossingsgerichte therapie, met vriendelijke, persoonlijke zorg, waarbij je je gezien en gehoord voelt? Dan help ik je graag verder met RTT therapie!

RTT Hypnotherapie is therapie met hypnose

Wat is hypnose?

Voordat je meer leest over Rapid Transformational Therapie, oftwel RTT, wil je misschien eerst iets meer weten over hypnose? Wil je direct naar de uitleg over de behandeling met RTT, klik dan hier.

Hypnose is anders dan slapen. Tijdens hypnose ben je wakker en concentreer je je op wat je voelt, denkt en hoe je in bepaalde situaties doet.

Als je je ogen sluit, ben je al meer geconcentreerd, en kun je zo helemaal bewust worden van jezelf en hoe je lichaam zo van binnen voelt.

Dat is een trance met je ogen dicht. Sommige mensen gaan dieper in een trance dan anderen. Voor het resultaat van je behandeling maakt het geen verschil hoe diep je in trance bent. Je kunt hypnotherapie ook toepassen zonder trance. Dan doe je gewoon je ogen dicht.

Als je in een trance bent -met ogen gesloten- kun je je beter concentreren op je probleem, en tegelijkertijd op het ontdekken van nieuwe oplossingen. Dat gebeurt onbewust.

In een hypnotische trance denk je niet hard na over de oplossing, maar heb je allerlei “aha momenten”.

Wat is zo bijzonder aan hypnotherapie met Rapid Transformational Therapy?

Rapid Transformational Therapy (RTT) is speciaal ontwikkeld als hypnose therapie om je snel te helpen. RTT is ontwikkeld door Marisa Peer, en combineert inzichten van diverse hypnotherapie scholen.

Rapid Transformational Therapie combineert de meest effectieve toepassingen van hypnose, psychotherapie, NLP en cognitieve gedragstherapie. De hypnotherapie sessies zijn langer dan een gemiddelde therapiesessie.

Een gemiddelde hypnotherapie sessie duurt 60 minuten, maar voor een RTT sessie dien je 90 minuten tot 120 minuten in te plannen.

In die sessie pak je je probleem grondig aan via je onderbewuste overtuigingen en ga je naar huis met een oplossing van je probleem en een persoonlijke geluidsopname (Mp3) om je onderbewuste te helpen om je probleem definitief op te lossen.

De hypnotherapie behandeling met RTT bestaat meestal uit 2 tot 5 sessies (afhankelijk van het probleem dat je wilt aanpakken):

Wat kun je met RTT Hypnotherapie behandelen?

Met RTT / Hypnotherapie pak je negatieve gedachten aan!

Net als ieder mens denk je allerlei gedachten. Vaak zijn dat dezelfde gedachten.

Als je meer negatief over jezelf denkt dan positief kan dat best lastig zijn. Negatieve gedachten kunnen echt een probleem vormen in je leven.

Van die negatieve gedachten wil je dus af, niet waar?

In een trance sta je open voor al je gedachten en kun je onderzoeken wat je denkt en of die gedachten wel kloppen. Zo ontkracht je al die negatieve gedachten.

Met RTT / Hypnotherapie pak je somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten aan!

Daarnaast kun je ook lichamelijke klachten ervaren die niet medisch op te lossen zijn. Klachten die je wel degelijk voelt, maar die je niet met een operatie of medicatie kunt behandelen.

Ook zulke somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (bijvoorbeeld prikkelbare darmen of bepaalde pijn gevoelens) kun je met hypnose en hypnotherapie aanpakken.

Tijdens een sessie met hypnotherapie kun je ontdekken of je lichamelijke klachten samenhangen met je negatieve gedachten, of het onderdrukken van bepaalde gevoelens. Zo kunnen bijvoorbeeld trauma’s tot lichamelijke klachten leiden.

Kortom, hypnose en hypnotherapie helpt je om geconcentreerd naar je mentale of fysieke probleem te kijken. Tijdens de sessie kun je dan onverwerkte emoties, spanning of onverklaarde pijn verwerken. Voor de exacte toepassingen van hypnose kun je overigens de pagina toepassingen bekijken.

Als je kiest voor RTT, Hypnotherapie in mijn praktijk dan doorlopen we samen de volgende 5 stappen:

Stap 1: probleem en je wensen in kaart brengen

Wat is je exacte probleem?

Het is belangrijk dat je weet wat je exacte probleem is. Dat klinkt logisch, maar is het niet altijd. Soms denk je dat je al weet wat er speelt, en blijkt er toch nog iets anders te spelen. Daarnaast dien je echt al klaar te zijn om je probleem aan te pakken en vertrouwen te hebben in de aanpak van je probleem.

Om resultaat te boeken, zijn de RTT sessies in een aantal logische stappen ingedeeld.

We starten met een intake gesprek, waarbij we met elkaar kennis maken.

Vervolgens kijken we samen naar je probleem en je wensen.

In het intake gesprek beslissen we samen of RTT / Hypnotherapie de juiste aanpak is voor jou en je probleem.

Stap 2: behandelplan

Na je intake gesprek is helder wat je probleem is en wat je wilt bereiken.

Dan bespreken we samen je behandelplan.

Je behandelplan geeft je inzicht in hoeveel sessies je doet en wat je in elke sessie gaat doen om het probleem op te lossen.

Stap 3: éérste RTT / Hypnotherapie sessie

Na je intake plannen we samen één of meerdere sessies in de agenda, zodat je verzekerd bent van voortgang in je behandeling. Na de eerste behandelsessie ontvang je tevens een geluidsopname om thuis verder mee te oefenen.

Stap 4: geluidsopname voor therapie thuis

Je brein werkt met herhaling. Door thuis via een persoonlijke geluidsopname dagelijks te luisteren naar je nieuwe inzichten en positieve affirmaties, help je jezelf om positiever te gaan denken.

Die persoonlijke geluidsopname bestaat uit mijn stem met allerlei persoonlijke positieve woorden en een speciaal achtergrondmuziekje om je te concentreren.

Je kunt die geluidsopname beluisteren op je mobiel, computer of laptop. En je zult merken dat je er ook elke dag naar wilt luisteren.

De combinatie van je probleem via RTT / hypnose aanpakken, en dagelijks luisteren naar positieve affirmaties blijkt een effectieve manier om je negatieve gedachten definitief te veranderen.

Luister hier naar zo’n geluidsfragment. Dit is een fragment van compassievol ademhalen.

Stap 5: vervolgafspraken

Na afronding van de eerste RTT / hypnose sessie ronden we het gesprek af door terug te kijken. Wat heb je ervaren, wat ging goed en wat kan beter? Wat hielp en wat hielp juist niet?

Dan maken we een afspraak voor de tweede en eventueel derde of vierde sessie. De tweede sessie kan korter zijn dan de eerste (denk aan 30 of 60 minuten). Dat stemmen we samen vooraf af.

In de vervolgsessies (binnen twee weken), blikken we terug op hoe het de afgelopen week / weken is gegaan. Je kijkt dan opnieuw waar je nog last van hebt, in hoeverre het probleem al is verholpen en zo krijg je wederom een op maat gemaakte persoonlijke sessie.

Doel van elke sessie is om te werken met een probleem dat jij inbrengt. Jij mag daarbij concreet aangeven hoe je die sessie wilt gebruiken, en wat je van mij verwacht.

Volledige RTT / hypnotherapie behandeling, inclusief:

  • intakegesprek
  • meestal 2 tot 5 sessies (afhankelijk van je probleem)
  • vervolggesprekken

Hoe nu verder met RTT Hypnotherapie?

Boek Nu een Gratis Consult

Ik vertrouw erop je hiermee meer informatie te hebben gegeven over een behandeling met hypnose via RTT en ben je graag van dienst om je verder te helpen als je al van alles geprobeerd hebt.

Lees hier ook ervaringen van cliënten die in mijn praktijk behandeld zijn.

Ervaringen van cliënten met RTT Hypnotherapie

Diverse cliënten vertellen over hun ervaring met hypnotherapie. Lees hieronder wat het resultaat is van hun hypnotherapie behandeling.

“Ik voel mij waardevol en zorg goed voor mijzelf”

Guan is een hele fijne therapeut. De hypnose sessie was voor mij een prettige ervaring. De rust die hij uitstraalt en in zijn stem gebruikt helpt goed. Ook in de audio die ik nadien ontving. Ik heb al veel positieve stappen gezet dankzij Guan.

YvH

“Na behandeling van mijn pijnklachten kan ik weer goed ademhalen”

“Rapid Transformational Therapy(RTT) is life changing” Ik was blij dat ik snel een afspraak kon maken met Guan, na alle wachtlijsten waar ik mee te maken heb gehad in het medische circuit. Zijn website vind ik duidelijk: goede uitleg met een warme uitstraling. Bij de kennismaking met Guan vind ik het heel fijn dat hij de tijd neemt voor mijn verhaal, aandachtig luistert en na afloop vraagt wat hij beter had kunnen doen. De eerste sessie was een emotionele ontlading. Ik heb meerdere doelen gesteld en die zijn allemaal meegenomen, echt heel fijn. Ook het feit dat ik zelf de regie heb. Als ik naar huis ga, voel ik een enorme ruimte in mijn lijf en kan ik voor het eerst sinds mijn kindertijd goed ademhalen. Het emigreren naar Nederland heeft een enorme impact op mijn leven gehad. Veel meer dan ik in eerste instantie dacht. Ik heb in mijn leven veel met ziekte en beperkingen te maken gehad en dat hangt hiermee samen. Elke keer dat ik de spanning in mijn lijf voel toenemen, luister ik naar de audio-opname die Guan voor mij gemaakt heeft en waarin alles wat belangrijk is tijdens de sessies is meegenomen. Ik luister hier graag naar, vooral voor het slapen gaan, omdat ik dan uitgerust wakker word. Ik hoor van anderen dat ik nu een open, positieve, ontspannen, zachte uitstraling heb. Ik merk dat ik beter in balans ben, meer humor heb, vaker lach en dat ik steeds meer tot de kern kom van wie ik ben en wil zijn. Ik ben ontzettend dankbaar dat Guan op mijn weg is gekomen!

GdG

“Ik heb geen sigaret meer aangeraakt”

Ik wilde jou nogmaals bedanken voor de hypnose sessie, de wijze woorden en de ingesproken tekst (Die ik nog 2 weken heb kunnen beluisteren). Tot op heden heb ik geen sigaret aangeraakt. Wel gaat zo nu en dan mijn gedachten hiernaar uit, maar ik “Heb het niet meer nodig” Iedere keer als ik wilde stoppen kreeg ik zo nu en dan een drift bui. Hiervan is helemaal geen sprake. Ik ben blij dat ik de stap had genomen om bij jou langs te gaan op 26 februari j.l. Ik kan mijn longen dankbaar in m’n handen voor mij houden.

MvdH

“Ik heb meer grip om mijn emoties zodat ik beter de juiste beslissing kan nemen.”

Ik heb de sessie wederom als heel speciaal ervaren. En kwam precies op tijd. In een opvolgend gesprek kwamen de handvatten die je mij gegeven hebt heel goed van pas.

WvdB

“Ik ben zo blij met mijn lange nagels”

Ik wilde je even vertellen dat ik nog steeds geen nagels bijt en inmiddels alweer een poosje mooie lange nagels heb! Ben er zo blij mee en dacht dat is wel eens leuk om jou te laten weten. Ik heb vooral veel aan de eerste sessie en de eerste geluidsopname gehad.

RvK

“Er is een last van mij afgevallen. Ik voel mij geen slachtoffer meer”

Als kind werd ik dagelijks gepest en buitengesloten op school over een periode van ruim 10 jaar. Bovendien kreeg ik thuis van mijn vader een zeer strenge opvoeding. Deze continue negatieve feedback gedurende mijn kindertijd heeft nogal wat gevolgen gehad voor mijn ontwikkeling en mijn volwassen leven. Ik zat vol wrok, reageerde niet zoals ik zou willen reageren in interactie met anderen en voelde me nog steeds slachtoffer van mijn verleden.

Ik heb gedurende mijn leven heel wat therapieën geprobeerd. Je hoopt na lange tijd therapie gevolgd te hebben dat dit op een gegeven moment leidt tot resultaat. Ik had helaas niet het gevoel dat ik er ook maar iets mee opschoot. Guan Felix kende ik van zijn podcast ‘Diep van binnen | 5 minuten met Felix’. Ik besloot hypnotherapie te gaan volgen, en wel bij Guan zelf want ik wilde naar een professional. Ik was de zoektochten zat.

In de hypnose sessie die Guan had voorbereid ging ik terug in mijn verleden, een paar keer opnieuw terug alsof je een film terug spoelt, en telkens werd de herinnering bijgeschaafd en in een ander daglicht gezet tot het niets meer was dan een lachwekkende tekenfilm, waarin anderen samen met mij lachten. Daarbij werd ik tot het inzicht gebracht dat het pesten niets met mij te maken had, maar met de problemen van de pester zelf.

De veranderingen die ik ervaarde na de hypnose sessie kwamen niet geleidelijk, maar heel direct. Ik merkte in de dagen erna dat ik anders dacht, me anders voelde en anders reageerde op mensen. Alsof ik als het ware gereset was. Er is een last van me afgevallen. Ik voel me nu geen slachtoffer meer. Ik heb de strijdbijl neergelegd en zie ineens allerlei nieuwe mogelijkheden in mijn leven. Daarvoor ben ik Guan eeuwig dankbaar.

MK

“Door de kracht die in mij naar boven komt voel ik mij heel gelukkig”

Goedemiddag Guan, vandaag een week geleden dat ik een sessie bij jou heb mogen ervaren. Elke dag luister ik naar de audio opname die jij voor mij hebt gemaakt. Doe dit wel 3 maal per dag, en vindt het ook heerlijk om te doen. Ervaar hierdoor veel rust en voel dan zoveel warmte in mijn buik en maag en gaat verder naar boven, alsof er hete kooltjes op liggen. Daardoor ervaar ik een kracht in mij naar boven komen waar ik mij heel gelukkig door voel. Het was voor mij ook een hele ervaring om te begrijpen wat er gevormd was in mijn kindertijd. Nooit maar ook nooit heb ik dit zo duidelijk mogen ervaren, het was zo’n openbaring voor mij. Ga zeker door met het luisteren van de opname, en zo blij dat er een zware last is afgevallen.

HW

“Ik eet niet langer als ik mij verveel of als ik emotioneel ben”

Ik heb geweldig nieuws! Ik ben momenteel al 5 kg kwijt sinds onze sessie. Sinds mijn behandeling luister ik elke dag naar de opname.

RTT is een wondermiddel. Ik eet niet langer als ik mij verveel of als ik emotioneel ben. Ik pak het probleem gewoon aan, omdat ik weet dat ik meer dan de moeite waard ben. Ik heb geen zoetigheden, pasta’s, brood of koekjes meer gegeten. Het is alsof het lampje is aangegaan in mijn hoofd. ik ben zo ontzettend blij met het resultaat. Heel veel dank dat je checkt hoe het met mij gaat, en je hebt echt mijn leven verandert.

K. McF.

“Ik zal er echt nooit meer één opsteken”

Onlangs heb ik een hypnotherapie sessie gevolgd bij Guan Felix in Amersfoort. Het doel was om te stoppen met roken! Allereerst was het een prettige ruimte waar de sessie werd gehouden. Liggen op de bank zorgde de rustige stem van Guan ervoor dat ik me goed kon ontspannen. De stem van Guan leidde me naar een mooie tuin… Ik zag het voor me en rook de bloemen. Tot hij zei dat ik een sigaret opstak en alles verdorde en dood ging. Op dat moment kon ik wel huilen, want ik voelde me erg schuldig… En bij het elke dag afluisteren van dit bandje houd ik dat schuldgevoel en zal er echt nooit meer één opsteken. Dank je wel Guan voor deze hulp!

JD

Ik ging samen met mijn vrouw naar Guan Felix in Amersfoort voor hypnotherapie als hulpmiddel voor het stoppen met roken. Voor mijn COPD is roken ook heel slecht. …

Ik was als eerste aan de beurt voor de sessie. Nam plaats op een ligbank en Guan zorgde ervoor dat ik heerlijk ontspannen lag. Met zijn rustige en prettige stem leidde hij mij door de gedachten dat ik een niet-roker ben. Er ging veel rust van hem uit. Na afloop had ik dan ook helemaal geen trek in een sigaret. Ik was er verbaasd van. Thuis heb ik de afgelopen 3 weken elke dag en soms een paar keer per dag het bandje afgeluisterd. Ik ben heel blij en tevreden met de hulp van Guan om te stoppen met roken! CD

“Ik slaap erg goed na de hypnose audio”

Wat ik met name merk is dat ik mij ontspannen voel. Ik voel niet meer dat altijd sluimerende schuldgevoel. Alsof ik me goed voel van binnenuit i.p.v. dat ik het buiten mijzelf ga zoeken. Een paar keer ben ik onder de mensen geweest, en dan voel ik niet meer dat ik mijn best moet doen om in de smaak te vallen of leuk gevonden te worden. En ik slaap erg goed na de hypnose audio. Een paar nachten in 1 keer doorgeslapen. Ik ben echt onder de indruk wat het nu al met mij doet!

JK

“We zijn weer gelukkig en vrij”

Vandaag zijn er net 21 dagen voorbij sinds onze therapie bij jou. Wij hebben onze audio-opname meerdere malen per dag geluisterd. De veranderingen zijn voor mij enorm. Ik voel mij lichter, alsof een zware rugzak van mij afviel. Ik weet nu dat mijn opvoeding niet zo ideaal was. Dankzij jouw therapie is dat heel duidelijk voor mij geworden en kan ik het plaatsen, verwerken en loslaten. Ik voel mij alle dagen sterker worden. De angst is weg. Ik durf nu ook NEEN te zeggen, want ik weet het zeker dat ik voldoende ben EN de moeite waard. Met mijn man loopt het ook zo, wij zijn weer gelukkig en vrij. De kinderen zeggen thuis dat ze nieuwe ouders hebben. Er is rust over ons gekomen, we kunnen weer genieten van het leven – en dat doen we ook alle dagen. Samen zijn we meer dan de moeite waard.

L & M

“Mijn zelfvertrouwen is gegroeid”

Beste Guan, ik wil je graag laten weten hoe geweldig je mij hebt geholpen. Het zelfvertrouwen is gegroeid en ik heb veel minder angst en kan met afstand naar problemen in het verleden kijken. Ik had niet verwacht dat het zo snel resultaat zou hebben. Ik kan jou zeker aanbevelen en zal in de toekomst zeker weer een afspraak bij jou maken. Heel veel dank Guan. J.v.M.

“Ik laat meer van mijn gevoel kant zien”

Mijn hypnose sessie was voor mij best een uitdaging, ik ben redelijk dominant en bouw makkelijk een muur om me heen. Guan heeft tijdens de hypno sessie toch de deuren geopend die heel erg op slot voelden . Ik sta nu meer open naar anderen en laat meer van mijn gevoel kant zien. De Rapid Transformational Therapy sessie was zeer prettig. Mijn probleem werd heel snel in de hypnose opgespoord. Het voelde vertrouwd bij Guan. Met de audio-opname erbij, heb ik echt stappen kunnen maken. Bedankt daarvoor Guan!

R.B.

“Ik kan beter zakelijke beslissingen nemen”

Vond het zeer waardevol om deze hypnose sessie te mogen volgen. Mijn gevoel iedereen maar tevreden te moeten houden zorgde in het maken van zakelijke beslissingen voor veel te veel emotie. Tijdens de sessie kijken naar en voelen van situaties waar ik lang niet meer het licht op heb laten schijnen, heeft er sterk toe bijgedragen dat mijn handelen hierin is veranderd. Even voor ik reageer sta ik dan stil waar wij het over hebben gehad Guan en wat jij hebt gezegd. Samenvattend, ik voel me er dus erg goed bij.

J.D.

“Ik ben beter in staat om de confrontatie aan te gaan”

Als eigenaar van een groeiend bedrijf ben ik constant bezig mijn leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Ik vond het lastig de confrontatie aan te gaan en kritisch te blijven, uit angst voor ongemakkelijke situaties. Guan heeft me laten ervaren hoe overtuigingen uit mijn jeugd daarin een rol spelen. Hierdoor kan ik het verleden beter een plek geven en ruimte maken voor nieuwe overtuigingen. Luisteren naar de persoonlijke audio-opname zorgt ervoor dat ik mijn nieuwe zelfbeeld kan trainen zoals een spier. Het blijft een klus die je alleen zelf kan klaren, maar Guan heeft me beslist op het goede spoor gezet!

H.V.

“Ik voel mij in staat om vol zelfvertrouwen te handelen”

Mijn hypnose sessie was geweldig. Ik heb net een overdracht gedaan met een collega, en het ging soepel en zonder problemen. De Rapid Transformational Therapy sessie ging zeer goed. Mijn probleem werd heel snel in de hypnose sessie opgelost. Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij Guan. Ik ben dol op de audio-opname, en voel me in staat om vol zelfvertrouwen te handelen.

A.S.


Boek NU een Gratis Consult