Nieuw: Rapid Transformational Coaching en Counseling voor effectief leiderschap

effectief leiderschap

De continuïteit van elke betekenisvolle organisatie vraagt om effectief leiderschap.

Leiderschap vindt altijd plaats in relatie tot anderen. Om daarin effectief te zijn heb je persoonlijke en professionele kwaliteiten nodig.

Als leider neem je verantwoordelijkheid voor een resultaat. Daarbij kies je voor leiderschap dat leidt tot het gewenste resultaat. Dat betekent de keuze voor effectief leiderschap. Dan kun je je jezelf de vraag stellen:

hoe vergroot je je effectiviteit als leider?

Dat begint bij bereidheid om open en eerlijk naar jezelf te kijken als mens en als professional, oftewel door te reflecteren. Welke kwaliteiten heb jij in huis om als leider effectief te zijn? En wat zit je daarbij nog in de weg of wat mis je nog?

Met andere woorden: door te reflecteren op je persoonlijke menskwaliteiten en je professionele kwaliteiten ontwikkel je vaardigheden die je inzet in je rol als effectieve leider.

Door reflectie op je voelen, denken en handelen krijg je inzicht in je grenzen en mogelijkheden.

In coachingsgesprekken kun je vanuit je bewuste (ratio) praten over je voelen, denken en handelen. Echter, een deel van je mogelijkheden en begrenzingen bevindt zich op onbewust niveau. Er uren over praten helpt je dan niet verder. Op bewust niveau blijven een aantal zaken voor je verborgen. Om je effectiviteit te vergroten dien je daarom dieper te kijken, oftewel dat deel waar je je nog niet bewust van bent.

Daarom combineer ik coaching en counseling met speciale gesprekstechnieken waarmee je de schep dieper kunt steken in wat jou beweegt om te doen zoals je doet. Zo krijg je inzicht in de onbewuste patronen in je voelen, denken en handelen die je belemmeren om effectief te zijn in je rol als professionele leider.

Veranderen vraagt moed

Verandering op bewust en onbewust niveau vraagt om moed.

Moed om te erkennen voor jezelf dat je ergens last van hebt in je rol als leider. Herkennen waar je tegenaan loopt en de bereidheid om je belemmeringen te onderzoeken en aan te pakken. En in die aanpak naar verandering ontdek je je mogelijkheden om effectief te zijn.

Om je daarbij van dienst te zijn en te faciliteren op bewust en onbewust niveau, heb ik een unieke aanpak ontwikkeld: Rapid Transformational Coaching en Counseling.

Rapid Transformational Coaching en Counseling biedt je een unieke combinatie van gesprekstechnieken om op bewust en onbewust niveau je belemmeringen aan te pakken en noodzakelijke stappen te zetten om te veranderen.

Wat mag je als resultaat verwachten?

Het resultaat van Rapid Transformational Coaching en Counseling hangt volledig af van jou bereidheid om te veranderen en aan de slag te gaan om dat aan te pakken zodat jij je effectiviteit als leider vergroot.

Als jij bereid bent tot verandering en er alles aan doet dat nodig is, dan mag je de volgende resultaten verwachten:

  • je anticipeert op veranderingen en vergroot daarmee je overzichtsniveau en je effectiviteit.
  • je handelt op het gewenste overzichtsniveau en vergroot de effectiviteit van je besluiten.
  • je parkeert je eigen belangen en tekortkomingen en mobiliseert hulpbronnen in dienst van de organisatie.
  • je legt verbinding met mensen vanuit je hoofd en je hart.
  • je leert te vertrouwen op je hoofd, hart en intuïtie.
  • je krijgt respect en vertrouwen omdat mensen zien hoezeer jij jezelf als mens en als leider respecteert en vertrouwt.

Heb jij behoefte om je effectiviteit als leider van een organisatie te vergroten? Dan is dit het moment voor een belangrijke beslissing.

Blijf je doen wat je deed of schakel je een professional in die je faciliteert om je effectiviteit als leider te vergroten?

Wat mag je van mij als coach, counselor verwachten?

Ervaring in begeleiding van veranderprocessen en een opleiding als integratief coach en counselor maken mij een ideale sparringpartner om doelgericht te werken aan verandering.

Als professional is mijn aandacht daarbij gericht op jouw persoonlijke veranderproces. Daarbij sluit ik volledig aan bij jouw verandervermogen en veranderbereidheid.

Jij zorgt voor de inhoud. Ik richt mij op het proces waarin jij de noodzakelijke stappen zet om je effectiviteit als leider te vergroten.

Je start elke sessie met het een helder doel. Dat doel maak je SMART.

Vervolgens faciliteer ik je om de belemmeringen te verwijderen of je hulpbronnen te mobiliseren om je doel te bereiken.

Elke coach en counseling sessie duurt 60 minuten.

Gemiddeld duurt zo’n kort verandertraject 3 tot 5 sessies.

De kosten per sessie bedragen €115,- excl. 21% BTW (en zijn aftrekbaar via je belastingopgave).

Ik werk met een vast plan van aanpak (6 stappenmodel) om je effectief te faciliteren in je veranderingsproces.

Als een spiegel hou ik je jezelf voor zodat je op het gewenst overzichtsniveau komt om een stap te kunnen zetten naar vergroting van je effectiviteit als leider.

In verband met de huidige situatie van het Corona virus, zijn alle sessies online via Zoom.

Online sessies zijn zeer effectief, besparen reistijd en bieden nieuwe mogelijkheden om samen te werken. Dankzij beeldbellen kan ik leiders uit heel Nederland van dienst zijn.

Wil jij je effectiviteit als leider vergroten? Spreekt dit aanbod je aan?

Maak dan nu direct en heel eenvoudig een afspraak via mijn agenda.

Dank voor je aandacht en ik kijk er naar uit om je te faciliteren in het vergroten van je effectiviteit als leider.

Guan Felix

Ervaringen van cliënten

Man wil duidelijk grenzen kunnen stellen, en als leidinggevende in zijn kracht staan.

Vond het zeer waardevol om deze sessies te mogen volgen. Mijn gevoel iedereen maar tevreden te moeten houden zorgde in het maken van zakelijke beslissingen voor veel te veel emotie.

Tijdens de sessie kijken naar en voelen van situaties waar ik lang niet meer het licht op heb laten schijnen, heeft er sterk toe bijgedragen dat mijn handelen hierin is veranderd. Even voor ik reageer sta ik dan stil waar wij het over hebben gehad Guan en wat jij hebt gezegd. Samenvattend, ik voel me er dus erg goed bij.
J.D.

Man wil in staat zijn om in zijn rol als leidinggevende de confrontatie aan te gaan.

Als eigenaar van een groeiend bedrijf ben ik constant bezig mijn leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Ik vond het lastig de confrontatie aan te gaan en kritisch te blijven, uit angst voor ongemakkelijke situaties.

Guan heeft me laten ervaren hoe overtuigingen uit mijn jeugd daarin een rol spelen. Hierdoor kan ik het verleden beter een plek geven en ruimte maken voor nieuwe overtuigingen. Luisteren naar de persoonlijke audio-opname zorgt ervoor dat ik mijn nieuwe zelfbeeld kan trainen zoals een spier. Het blijft een klus die je alleen zelf kan klaren, maar Guan heeft me beslist op het goede spoor gezet!
H.V.