Verandering vraagt moed

verandering vraagt moed

December is een maand van vooruit kijken en terugblikken. En als je dan terugblikt, merk je wellicht hoeveel er verandert is. In verandering ervaar je tijd. De vier seizoenen zijn daar een concreet voorbeeld van. Om je heen ervaar je verandering gedreven door de aarde die rond de zon draait. Door seizoenen kun je je daar zo ineens bewust van zijn. Hoe we samen met een duizelingwekkende snelheid door het universum razen en verandering ervaren.

Bewust zien wat er eerst niet was

Dat is het mooie van verandering. Je kunt je dan zo maar bewust worden van dingen die je eerst niet zag. Als je de wereld met andere ogen bekijkt, verandert de wereld die je aanschouwt. Nog enkele weken en dan slaan we de kalender om naar 2020. Wat zal dat jaar voor verandering brengen? Ben je hoopvol, of niet? Kijk je er naar uit of niet? En als je hoopvol bent, wat verwacht je dan dat er in je leven verandert? Heel veel vragen.

Verandering is ongemakkelijk

Vind je verandering moeilijk, besef dan dat je niet de enige bent. Elk mens is gehecht aan gewoonten en verandering van je gewoonten kan ongemakkelijk voelen. Als het ongemakkelijk voelt om te veranderen, dan is de uitdaging groot genoeg. Omarm het ongemakkelijke van verandering en zet gewoon de eerste stap, en dan de volgende, enzovoort.

Ik wens je alvast veel inspirerende veranderingen toe in 2020.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: