Maak kennis met hypnotherapeut, coach en counselor Guan Felix

Welkom, fijn dat je er bent!

Als gecertificeerd coach, counselor en hypnotherapeut help ik mensen die last hebben van onprettige gevoelens en gedachten, mensen met problemen in relaties en mensen met spanningsklachten (chronische stress).

In een intakegesprek krijg je alle ruimte om je verhaal te doen. Samen onderzoeken we je klachten en de onderliggende oorzaak.

Jij staat centraal. Jij kent je lichaam, je gedachten en je gevoelens het beste en door goed naar je te luisteren en je te begeleiden help ik je inzicht te krijgen in je klacht.

Ik ben lid van Complementair Aanvullende Therapeuten en volg regelmatig opleidingen en intervisie om in mijn vakgebied als professional jou de optimale behandeling te bieden.

De meeste mensen die ik help hebben vaak al een heel traject achter de rug van onderzoeken en hulp zoeken. Vaak blijkt dat de oplossing dieper ligt, namelijk in het onbewuste. Met een gerichte aanpak ontdek je wat de exacte oorzaak is van je klacht.

Mijn motivatie om dit werk te doen

Ieder mens heeft recht op een veilige omgeving. Een plek waar je lekker in je vel zit. Helemaal ontspannen jezelf mogen zijn. Dat is iets wat ik ieder kind en volwassene gun.

Cliënten die ik mag helpen met hun probleem hebben vaak een onveilige situatie meegemaakt. Meestal ergens tijdens hun ontwikkelingsjaren. Een ouder of andere opvoeder die een onveilige situatie creëerde.

Zo’n situatie leidt tot spanningen in het lichaam en stress. Als je lange tijd in spanning leeft en je niet jezelf mag zijn, dan krijgt je lichaam daar last van.

Wist je bijvoorbeeld dat 30 tot 50 procent van de consulten bij huisartsen de zogenaamde somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten zijn? Ook wel met de afkorting SOLK aangeduid.

Veel patiënten (jong en oud) komen bij de huisarts met klachten als overgeven, buikkrampen, diarree, vermoeidheid, rugpijn, schouderklachten, hoofdpijn, misselijkheid, urineverlies, bekkenbodemlast, slapeloosheid, pijn in gewrichten, zware benen, eczeem, astma of angsten.

Vaak hebben deze patiënten van alles al onderzocht, en blijkt de huisarts of een specialist niets te kunnen vinden dat fysiek stuk is in het lichaam.

Dat is dan erg frustrerend. Als je al jaren lichamelijk ergens last van hebt, en de arts kan niets lichamelijks vinden, dan wil je toch dat de arts die klachten serieus neemt.

Want ondanks dat er lichamelijk niks te vinden is, neem ik die klachten toch serieus. Want als je jarenlang in spanning leeft, stress hebt, je angstig voelt, en gevoelens onderdrukt, dan krijgt je lichaam daar last van.

Want emoties zijn de taal van je lichaam. Pijn in je lichaam heeft een functie om je te laten weten dat er iets aan de hand is, en dat je aandacht moet geven aan die pijn.

Ik vind het belangrijk dat jij je gehoord en begrepen voelt

Ik vind het belangrijk om cliënten die al van alles geprobeerd hebben om van hun spanning- en pijnklachten af te komen, een luisterend oor te bieden. De klacht serieus nemen en het kwetsbare gesprek voeren. Zodat jij je gehoord voelt. Dat we dan samen kijken wat er speelt, wat er precies aan de hand is, en hoe je weer vertrouwen kunt krijgen in je eigen lichaam.

Als hulpverlener help ik je om weer te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Zo ontdek je wat die spanning of pijn in je lichaam betekent en hoe je het niveau van spanning en pijn kunt verlagen.

Ik gun je een gezond leven waarin je je weer veilig voelt in je eigen lichaam.

Dat je weer heerlijk kunt ontspannen en loslaten, en je aandacht richten op je fijne ontspannen toekomst, die al op je wacht.

Want zeg nou zelf, als je vandaag een keuze hebt om het anders te doen en je probleem aan te pakken, en je spanning en pijn te verminderen, wat zou je dan doen?

Je kunt er mee rond blijven lopen of het nu aanpakken. Plan meteen een afspraak.

In mijn praktijkruimte zul je ervaren hoe het is om je weer veilig te voelen, en lekker in je vel. Ik neem alles wat je lichamelijk ervaart serieus en we zullen samen dieper kijken naar je klacht zodat je je probleem kunt aanpakken.