Ontdek waarom verbeeldingskracht sterker is dan wilskracht

verbeeldingskracht sterker dan wilskracht

Nu het nieuwe jaar zich aankondigt groeit het aantal goede voornemens. Wat wil jij in 2020 bereiken? Hoor je wellicht mensen om je heen die willen stoppen met roken, of afvallen, een nieuwe baan, een relatie, een huis, opleiding, en ga zo maar door…

Verbeeldingskracht

Elk jaar nemen we onszelf voor om gestelde doelen te bereiken, zowel privé als zakelijk. En elke keer ontdekken we hoe moeilijk het is om de eindstreep te halen. Je wil het zo graag, maar ergens lukt het je niet om daar te komen. En dat kan de kern van je probleem zijn. Als je iets heel graag wil, als je een supersterke wilskracht hebt, is dat niet wat maakt dat je je einddoel haalt.

Het succes om je doelen te behalen heeft alles te maken met je verbeeldingskracht. Door verbeelding kom je in beweging. Door concreet voor je te zien wat je wilt bereiken, zul je merken dat je energie sneller gaat stromen. Je kunt dan in je lichaam een gevoel voelen alsof alles lichter wordt. Je bemerkt dan enthousiasme, je beweegt meer, voelt ongeduld (energie), ontdekt een blij gevoel van binnen en je hebt er zin in. Verbeeldingskracht is sterker dan wilskracht.

Tijd voor een aantal concrete voorbeelden…

Maanlanding van Neil Armstrong

Ongeveer 50 jaar geleden, op 21 juli 1969 plaatste Neil Armstrong als eerste mens zijn voet op de maan. Enkele uren daarvoor was de maanlander van de Apollo 11-missie veilig op het maanoppervlak geland. Een succesvolle missie die startte op 25 mei 1961. Op die bewuste donderdag sprak president Kennedy het congres toe met het voorstel: “de VS dient zich vast te leggen om, nog voor het einde van dit decennium, een man op de maan te laten landen en weer veilig terug te laten keren op de aarde.” Zonder verbeeldingskracht van de Amerikaanse politici, het bedrijfsleven en wetenschappers had Neil Armstrong nooit zijn voet op de maan gezet.

Oceans Cleanup van Boyan Slat

In 2010 duikt de 16-jarige Boyan Slat in Griekenland op zoek naar vissen. Tot zijn teleurstelling ziet hij in de zee meer plastic drijven dan vissen. Voor zijn werkstuk op school kiest hij daarom het onderwerp: “hoe halen we al dat plastic uit de zee?” Daar blijft het niet bij…

Boyan maakt een tekening van een drijvende arm om het plastic uit de zee te halen, houdt een TED talk en richt het bedrijf The Ocean Cleanup op.

Boyan mailt 300 bedrijven en krijgt van één bedrijf een reactie. In 2013 gaat Boyan’s TED toespraak ‘viral’. De steun van miljoenen kijkers van zijn TED toespraak op YouTube zorgen ervoor dat Boyan alsnog financiële steun krijgt voor zijn idee. Hij gebruikt het geld voor een haalbaarheidsonderzoek van zijn idee.

In 2014 presenteert Boyan de resultaten van zijn haalbaarheidsonderzoek met de woorden: “het is haalbaar, het is uitvoerbaar”.

De verbeeldingskracht van Boyan om de plastic soep uit de oceaan te verwijderen, raakt de verbeeldingskracht van al die mensen die kijken. De woorden “het is haalbaar en uitvoerbaar” spreken letterlijk tot de verbeelding. Ze brengen mensen in beweging.

Verbeeldingskracht is sterker dan wilskracht. De verbeeldingskracht van deze 16-jarige scholier behaalt in 2018 een tastbaar succes als de ‘plasticvanger’ daadwerkelijk de oceaan opgaat.

Van verbeelding naar realisatie.

Jouw wens in 2020

Wellicht heb jij ook zulke grote dromen, en misschien zijn ze wat kleiner. Dat maakt geen verschil.

Jouw droom, jouw wens, het doel dat jij voor jezelf stelt, is haalbaar als je je verbeeldingskracht gebruikt. Als je voor jezelf concreet maakt wat het voor jou betekent als je dat doel hebt gehaald. Hoe je je dan voelt, wat je in je lichaam bemerkt als het zover is, hoe je je dan gedraagt of welk beeld je van je wens hebt. Je doel is haalbaar als je je kunt voorstellen hoe je leven dan verandert.

Als je je ogen sluit en je voorstelt dat je op die dag aankomt waarop je je doel hebt bereikt, wat is er dan verandert in je leven? Waaraan merk jij en/of anderen dat je je doel hebt bereikt?

Dit zijn allemaal vragen die gaan over je verbeeldingskracht. Wat je doel ook is in 2020, één ding weet ik zeker: als je je het niet kunt voorstellen hoe het is om je doel te bereiken, niet kunt voelen in je lichaam, er geen beeld bij hebt, dan zal het lastiger worden om je doel te bereiken. Want verbeeldingskracht is sterker dan wilskracht.

Speciaal Mp3 aanbod

Mocht je naar aanleiding van dit artikel willen ervaren hoe je met verbeeldingskracht je realistische en haalbare doel kunt bereiken, e-mail mij dan, en ik maak voor jou een audio-opname op maat, een Mp3 opname waar je dan naar luistert, en waarin jij beleeft hoe het is om op die dag aan te komen, die dag in 2020 waarop jij je doel hebt bereikt.

Je brein reageert op beelden en woorden. Door te luisteren naar de woorden in je persoonlijke Mp3 opname stap jij met je verbeeldingskracht in de wereld van je toekomst. Je voelt dan alsof het al zover is. Gaaf toch!

Let op, dit Mp3 aanbod eindigt op 31 december 2020 om 0.00 uur.

Vermeld in je e-mail “Verbeeldingskracht 2020” en dan laat ik je weten wat ik van je nodig heb om die Mp3 opname te maken. En als de Mp3 opname klaar is, mag je me achteraf een bedrag betalen voor wat het jou waard is. Dat is mijn verbeeldingskracht.

Wat je wensen ook zijn in 2020, ik wens je alvast heel veel succes.  


door

Tags: