3 Stappen om je ideale gewicht te bereiken met hypnotherapie

3 stappen om je ideale gewicht te bereiken

Heb jij wel eens van die momenten dat je meer eet dan je zou willen? Grijp je te vaak naar een zoete of vette snack? En baal je na afloop van die extra calorieën als je in de spiegel kijkt? Stel je voor dat je dat kunt veranderen? Dat je je ideale gewicht kunt bereiken. Hoe zou dat voor je voelen? Die wens is dichterbij dan je denkt. Ben je klaar voor verandering? Dan is dit artikel speciaal voor jou. Ontdek hoe je in 3 stappen je ideale gewicht kunt bereiken.


In onderstaande video leg ik de 3 stappen om je ideale gewicht te bereiken in detail uit:

Stap 1: bewustwording

Elke verandering begint met een bewustwording. Niet alleen dat je het anders wil, omdat je ontevreden bent met hoe het nu is. Veel belangrijker is dat je een helder beeld hebt van wat je wil. Hoe ziet je ideale gewicht eruit? 

Om je daarbij te helpen, is er een zeer effectief middel. Namelijk met een moodboard visualiseren van je ideale gewicht. Hoe ziet dat eruit? Hoe zie jij jezelf als je het overtollige gewicht loslaat? Hoe zie je eruit met je ideale gewicht? Dat is het beeld waarmee we starten. Uiteraard houden we daarbij rekening met je Body Mass Index en een realistische en haalbare gewichtsverandering.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat als mensen zich het ideale en haalbare doel kunnen voorstellen, de kans veel groter is om het doel te bereiken.

Bij die voorstelling, visualisatie kun je alle zintuigen gebruiken. Je kunt een moodboard maken met geur, kleur, smaak, beeld, en geluid. Laat je creatieve brein de vrije loop, en beschrijf in detail het ideaalplaatje. Hoe kijk je dan, voel je je, wat draag je, eet je, luister je, doe je, met wie ben je, enz… Geef dit alles weer met een moodboard en kijk er elke dag naar.

Het gebruik van een moodboard blijkt bovendien het jojo-effect tegen te gaan. Mensen die gewicht willen loslaten, en een concreet plaatje voor ogen hebben, vallen minder vaak terug naar het oude overtollige gewicht. Het visualiseren van je doel vergroot je kans op succes.

De effectiviteit van visualiseren van je ideale gewicht met een moodboard is gebaseerd op het volgende: je brein maakt geen onderscheid tussen of het al daadwerkelijk zover is, of dat je denkt dat het al zover is. Met andere woorden, voor je brein is het visualiseren van je doel, al werkelijkheid. Je brein ervaart het alsof je het doel al gehaald hebt. Door je voor te stellen dat het al zover is, ga je anders voelen. En dat gevoel zal je motiveren om de juiste keuzes te maken in de richting van je doel. 

Het volgende voorbeeld licht toe hoe visualisatie werkt in je brein en je lichaam. Stel je voor dat je morgen op vakantie gaat. Sluit je ogen en denk aan een prachtige vakantiebestemming, een supermooie omgeving, waar je heerlijk kunt ontspannen. Denk aan die vakantie, een periode waarbij je alle zorgen loslaat, jezelf verwent, en de dingen doet die je het liefste doet in je vrije tijd. En voel hoe je je nu voelt. De gedachte aan die vakantie heeft een effect op je lichaam, op je gevoel. Je voelt ontspanning in je hoofd, in je lichaam. Wellicht voel je een glimlach opkomen. En een sterk verlangen om daar nu te zijn, op die fijne plek. Dat gevoel zou je zomaar kunnen aanzetten om die vakantie nu te gaan boeken. Je voelt motivatie om dit doel te bereiken.

Dit is precies wat er met je brein gebeurt als je je elke dag richt op het doel dat je wilt bereiken. En het doel concreet voor je kunt zien dankzij je moodboard. Door er elke dag naar te kijken, wordt het werkelijkheid voor je, en ga je denken alsof het al zover is. En ook al ben je er wellicht fysiek nog niet, je brein gaat steeds meer denken dat je er al bent. Dat gaat je helpen in motivatie.

Stap 2: controle

Naast de bewustwording is het belangrijk om de oorzaak van je voedingsgewoonten te achterhalen. Toen je als baby in de wereld kwam had je een gezonde en ongecompliceerde relatie met eten. Je wist dat voeding aanwezig was, en als je honger had, at je. En als je genoeg had, stopte je met eten. Eten had je nodig om je honger te stillen, en meer niet. Als je overgewicht hebt, is er in je leven iets veranderd waardoor je de controle over je voedingsgewoonten bent kwijtgeraakt. Eten heeft een andere betekenis voor je gekregen dan brandstof voor je lichaam. Je bent uit balans geraakt, en je voedingspatroon heeft geleid tot overgewicht.

In stap 2 kijken we daarom naar de oorzaak van je huidige voedingspatroon. Je krijgt helder en gedetailleerd inzicht in je gedachten. En zo brengen we in kaart welke gedachten leiden tot te veel eten. 

In de praktijk blijken er zes typen eters te zijn, die allen een andere gedachte hebben over eten. Eén ding hebben al deze type eters gemeen, namelijk dat voeding meer betekenis heeft gekregen dan een voedingsstof voor je lichaam. De relatie met eten is veranderd. Is volledig uit balans geraakt. Die balans in gedachten gaan we herstellen. Brengen we weer terug naar je oorspronkelijke staat, zoals je in de wereld kwam toen je een kind was. En je precies wist wanneer je genoeg had gegeten. Met andere woorden, je krijgt weer controle over je gedachten die alles te maken hebben met te veel eten.

Stap 3: verandering

In stap 3 gaat het om de verandering. Zodra je helderheid hebt over je ‘verstoorde’ relatie met eten, leer je een nieuwe relatie met eten op te bouwen. Je krijgt controle over je gedachten en zo ga je anders eten. 

Om je verandering te versterken, leer je in deze stap een aantal praktische tips over voeding. En krijg je helder inzicht in de samenwerking tussen je brein en voeding. 

Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe het beloningssysteem in je brein je onbewust aanzet tot meer suiker en vet eten. En leer je anders naar jezelf te kijken, andere actieve en krachtige taal te gebruiken, en onderga je een totale positieve verandering.

Heb je na het lezen van dit artikel interesse om meer te weten over de super effectieve manier om je ideale gewicht te bereiken, plan dan vandaag nog een vrijblijvend gratis consult van 30 minuten. Je bent meer dan de moeite waard en je kunt bereiken wat je wilt. Met wat steun en begeleiding bereik je je ideale gewicht en hou je het vast.


door

Tags: