Vertel jezelf precies wat je wil, zodat je je doel bereikt

je doel bereiken in 2020

Denk jij wel eens, “ik kan geen NEE zeggen”, “ik wil niet over mij heen laten lopen” of “ik wil mij niet zo voelen” of “ik wil deze baan niet meer”? Als je je herkent in één of meer van deze gedachten, dan zijn deze tips speciaal voor jou.

De eerste belangrijke stap naar verandering is herkennen wat je denkt, voelt en zegt en bewustzijn dat je iets anders wil. De volgende stap is concreet maken voor jezelf welk doel je dan precies wil bereiken.

Hoe doe je dat?

Als je ‘s ochtends wakker wordt, wat denk je dan? En hoe voel je je dan? Wat zijn de eerste gedachten die je denkt als je de wekker ‘s ochtends uitzet?

Door je bewust te zijn van wat je denkt, ga je herkennen welke gedachten onbewust zo omhoog komen. En door daar elke dag bij stil te staan, herken je een patroon. En je kunt dan herkennen dat je vaak dezelfde gedachten denkt. En daarbij voel je een emotie, en die voel je ergens in je lichaam. En je bemerkt dan hoe jij je lichaam beweegt. Je ervaart hoe je loopt, hoe je nek en schouders voelen. Je ziet wellicht een beeld van jezelf op die dag.

Als je op zo’n bewuste ochtend wakker wordt, of gedurende de dag denkt: “ik wil dit niet doen” of “ik wil mij niet meer zo voelen” of “ik wil niet over mij heen laten lopen”, dan zijn dat allemaal gedachten die je belemmeren om je zo te voelen zoals je je eigenlijk zou willen voelen. Het zijn allemaal woorden die zeggen wat je niet wilt.

Want, je onbewuste brein laat het woord ‘niet’ niet binnenkomen. Als ik je vraag om NIET aan een roze olifant te denken, wat zie je dan nu voor je?

Als je denkt: “ik wil mij niet onzeker voelen!” waar denk je dan nu aan?

Waarschijnlijk aan: “je onzeker voelen”.

Als je aandacht wilt geven aan wat je WEL wil, gebruik dan positieve woorden, en wees duidelijk en heel concreet naar jezelf wat je wel wilt.

Bijvoorbeeld: “als mijn manager mij vraagt of ik (dit en dat) wil doen, dan wil ik mij (zus en zo) voelen en (dit en dat) zeggen”.

Stel jezelf de wondervraag

Want als je morgen wakker zou worden, en er is een wonder gebeurd, en bij een wonder kan alles, hoe zou je je dan voelen? Waaraan zou je dan bemerken dat er een wonder is gebeurd? Welke gedachten denk je dan, wat voel je dan en waar voel je dat in je lichaam? Hoe verandert je leven dan als dat wonder is gebeurd?

En wat daarbij van belang is, is dat je concreet bent naar jezelf wat jij precies wil. Dat doe je met woorden als: “ik wil mij (zus) en (zo) voelen. Als ik mij (zo) voel, dan voelt mijn lichaam (zo) en dan zie ik mijzelf daar op die plek terwijl ik (zus) en (zo) doe. En als ik mij zo voel dan doe ik (dit) en (dat). En voor mij persoonlijk verandert mijn leven dan (op de volgende wijze).

Door jezelf elke dag te vertellen wat je wel wilt, en dat in concrete woorden te gieten, vertel je jezelf letterlijk wat je wilt. Je brein laat al die woorden binnenkomen. Je onbewuste brein slaat al die actieve woorden op en je gaat dan merken dat je anders gaat denken, voelen en handelen. En dan wordt je op die bewuste dag wakker, en ontdek je dat je die persoon bent die je altijd al had willen zijn. Te mooi om waar te zijn???

Niets is minder waar. Duidelijke taal en jezelf vertellen wat je wilt is de manier om je leven te wijzigen. Kortom, vertel jezelf precies wat je wil, zodat je je doel bereikt.

Meer weten over hoe je je doel bereikt? Plan dan een kennismakingsgesprek in 2020.