Jij bent meer dan de moeite waard

Hé kanjer, jij bent meer dan de moeite waard. Is dat een gedachte die jij ‘s ochtends ook hebt als je in de spiegel kijkt? Zo ja, gefeliciteerd! Zo nee, ontdek dan in dit artikel de allerbelangrijkste woorden die je ooit zult horen in je leven.

Waarom lukt het niet om te veranderen?

Geloof jij dat je gedachten je wereld van vandaag en morgen vormen? Ben je overtuigd dat wat je denkt, invloed heeft op wat je voelt en wat je voelt invloed heeft op je gedrag?

Vraag jij je weleens af waarom je wereld niet verandert, terwijl je het toch zo graag anders wilt? Het heeft alles te maken met je gedachten en je emoties. Voordat we daarop ingaan, wil ik je dit vragen…

Droom je weleens van een andere baan, of voor jezelf starten, een lange reis maken, iemand uit vragen, leuke dingen voor jezelf doen, een gezond en slank lijf, of wil je gewoon lekker in je vel zitten?

Stel je dan de vraag: waarom lukt het niet om te veranderen? Waarom blijf je doen wat je deed, en krijg je wat je kreeg?

Elke dag sta je op met de verwachting dat vandaag anders zal zijn.

Wellicht hoop je op die droombaan, die prins(es) op het witte paard (fiets) of een andere wonderbaarlijke transformatie. Iets waardoor je eindelijk gelukkig zult zijn. En aan het einde van de dag denk je wellicht, hmmm, vandaag weer niet. Vandaag voel ik me net zoals gisteren, en die dag daarvoor. Wanneer word ik nou eindelijk eens gelukkig, vind ik die baan, voel ik mij blij en zelfverzekerd, doe ik wat ik wil doen?

Mensen spelen elke dag onbewust dezelfde programma’s af in hun hoofd. Programma’s die onbewust je gedachten bepalen.

Elke dag heb je zo’n 80.000 gedachten, en 90% van die gedachten zijn hetzelfde. En elk van die gedachten leidt tot dezelfde emoties, en die emoties leiden tot hetzelfde gedrag. En dat is de enige reden waarom je leven niet veranderd. Je leeft als het ware elke dag in het verleden. Je emoties zijn herinneringen uit het verleden. Ontstaan door ervaringen uit het verleden.

Als je je toekomst niet wilt veranderen, blijf dan vooral dezelfde gedachten denken!

Als je elke dag onzekere gedachten hebt, voelt je lichaam onzeker en dat roept weer meer onzekere gedachten op, enz…

Als je elke dag voelt dat je niet de moeite waard bent, voelt je lichaam als niet de moeite waard, en handel je conform niet de moeite waard.

Als je elke dag hetzelfde denkt en voelt, je identificeert met die gedachten, blijf je wie je bent. Het voelt vertrouwd. Want verandering is ongemakkelijk. Verandering vraagt om te kiezen voor wat niet vertrouwd voelt.

Verander je gedachten, verander je persoonlijkheid, verander je wereld

Net als ieder mens ben jij uniek, en bijzonder, en meer dan de moeite waard.

Alleen, als je onderbewuste programma in je hoofd is volgestopt met negatieve gedachten, dan zie je jezelf niet als meer dan de moeite waard.

Wellicht heb je onbewust gedachten zoals: “ik ben onzeker, ik ben niet goed genoeg, ik heb geen recht op die baan of dat geluk, anderen zijn beter dan ik, ik moet de goedkeuring van anderen verdienen, enz…”

De grote vraag is: hoe komen die onbewuste gedachten daar in je hoofd? Wie heeft je dat verteld?

Meestal zijn het de mensen die je hebben opgevoed. Je identiteit is gevormd zodra je 8 jaar oud bent.

Als je geluk hebt, is je onderbewuste programma er één van: “ik ben meer dan de moeite waard, ik kan alles, mensen houden van mij, ik ben het waard om van te houden, en de wereld is mooier en rijker dankzij mijn bestaan”.

Welk programma draait elke dag onbewust af in je hoofd? Met welke gedachten en emoties identificeer jij je elke dag?

Als het negatieve gedachten en emoties zijn, is het nu tijd om jezelf opnieuw uit te vinden. Het begint met het wijzigen van je gedachten.

De vraag is: durf jij jezelf opnieuw uit te vinden? Ben jij klaar om je wereld te veranderen? Ben jij bereid om het ongemakkelijke gevoel van onbekendheid te omarmen. Ben jij bereid om negatieve gedachten lost te laten en positieve gedachten te omarmen?

Als je het zat bent om elke dag dat negatieve programma in je hoofd te horen. Als je eindelijk het leven wilt leven dat je verdient, en waarvan je wellicht al als klein kind droomde, vertel jezelf dan elke dag dat je goed genoeg bent zoals je bent. Zelfs als je het nog niet zelf gelooft, kun je door herhaling van de woorden “ik ben de moeite waard” je leven volledig veranderen.

Want je brein luistert naar alles wat je jezelf vertelt. En omdat je zoveel tijd met jezelf doorbrengt is het belangrijk om positieve dingen tegen jezelf te zeggen.

De belangrijkste woorden die je moet horen in je leven, zijn de woorden die je jezelf vertelt. Vertel jezelf daarom vandaag nog:

IK BEN MEER DAN DE MOEITE WAARD

Jij bent meer dan de moeite waard. De wereld heeft jou nodig. Je bent om van te houden, en mensen houden van je omdat je het waard bent.

Doorbreek die sleur van je oude gedachten, en begin een nieuw leven als een nieuwe persoonlijkheid. Een persoon met zelfverzekerdheid, eigenwaarde, die super veel van zichzelf houdt, en meer dan de moeite waard is. Een persoon die geen bevestiging nodig heeft van anderen om te weten dat je meer dan de moeite waard bent.

Durf jij jezelf ’s ochtends in de spiegel aan te kijken en te zeggen: ‘he kanjer, ik hou van je! Jij bent meer dan de moeite waard.’ Probeer het morgen eens, en kijk dan wat er gebeurt. Doe het nou maar gewoon.

Jij bent meer dan de moeite waard. Nu hoef je het alleen nog maar jezelf te vertellen. Want, ik wist het al.

PS Heb je wat hulp nodig om je goed genoeg te voelen? Luister dan elke dag naar de “je hebt goed genoeg” audio-opname en vertel je brein wat je wilt denken! Voor meer informatie klik je gewoon op onderstaande foto.

Je bent goed genoeg
Ontdek deze succesvolle nieuwe oefening


Geplaatst

in

,

door