7 regels van je brein: de sleutel tot jouw geluk

Droom jij wel eens van een gelukkig en gezond leven met succes, balans en liefdevolle relaties? Vraag jij je wel eens waarom het je niet lukt om die droom te realiseren? Dan is deze blog post voor jou. Ontdek de regels van je brein en open de deur tot jouw geluk, met de sleutel die jij in handen hebt.


Net als iedereen, ben jij het resultaat van je gedachten. En die gedachten heb je gevormd toen je heel jong was. Tussen je nulde en achtste levensjaar heb je programma’s gedownload, letterlijk gedownload in je onderbewuste brein.

Toen je geboren werd, had je nog geen bewust actief brein, dat begreep dat jij een individu bent met keuzes. We zijn allemaal geboren met een brein met lagere hersenfrequenties (hypnotisch), zodat we alles wat onze omgeving ons leerde, eenvoudig absorbeerden. Het resultaat is dat je elke dag wakker wordt met gedachten die anderen je aangereikt hebben. Als dat goede, positieve gedachten over jezelf zijn, is dat krachtig en helpt het je om een gelukkig leven te leiden. Als je pech hebt, dan loop je rond met gedachten die je belemmeren. Negatieve gedachten over jezelf.

Hier is echter het goede nieuws. Het enige waar je controle over hebt in je leven zijn je gedachten. Het is aan jou om ze te veranderen. In deze blog post leer je hoe met de 7 regels van je brein.

Regel 1: je gedachten vormen een blauwdruk voor je leven

Wat je denkt zal werkelijkheid worden. Eerst vorm je je gedachten en dan vormen je gedachten jou. Je gedachten vormen een blauwdruk van wie je denkt dat je bent, en je lichaam en geest doen er alles aan om je gedachten tot werkelijkheid te maken.

Wat je ook verwacht van je leven, je zult het realiseren. Als je jezelf elke dag vertelt dat je weinig zelfvertrouwen hebt, zul je denken en handelen als iemand met weinig zelfvertrouwen. Je gedachten en je lichaam passen zich aan, en je zult leven als iemand met weinig zelfvertrouwen.

Hier is het goede nieuws, verander je gedachten. Ook als je denkt dat je iemand bent met weinig zelfvertrouwen, kun je elke dag tegen jezelf zeggen dat je veel zelfvertrouwen hebt. Blijf dit doen en je zult steeds meer ervaren dat je anders gaat denken en handelen.

Ontwerp de blauwdruk van je geluk door je gedachten te veranderen. Doe het vandaag nog.

Regel 2: je brein oordeelt niet over goed of fout, waar of niet waar

Verbeelding is veel krachtiger dan kennis en informatie. Je brein reageert op de woorden en de beelden die je het voedt. Je brein oordeelt niet over de juistheid van je woorden.

Alles wat je jezelf vertelt, laat je onderbewuste brein binnen. Het maakt niet uit of het waar of niet waar is, goed of slecht voor je, gezond of ongezond.

Je onderbewuste brein heeft geen filter. Als je jezelf vertelt dat je geen zelfvertrouwen hebt, laat het brein dat binnen. Als je jezelf vertelt dat je wel zelfvertrouwen hebt, zal je brein dat accepteren.

Het volgende voorbeeld laat je ervaren hoe je brein werkt.

Stel je maar eens voor dat je een sappige citroen in je handen hebt. Je ruikt de verse citroen. En neem nu maar eens een grote hap van die sappige zure citroen. Je zult merken dat je mond direct volloopt met meer speeksel. De gedachte aan een zure sappige citroen leidt tot een reactie in je lichaam. Je brein denkt dat je een citroen eet, ook al eet je er geen. De gedachte aan een citroen is voldoende voor je brein om een reactie te ontlokken.

Voor je brein zijn de woorden die je het vertelt, en de beelden die je bedenkt, werkelijkheid. Vertel je brein daarom elke dag alleen maar positieve versterkende dingen over jezelf. En denk aan positieve dingen.

Regel 3: alles start met een gedachte

Elke dag ontwaak je, en vorm je gedachten. Elke dag denk je circa 80.000 gedachten, en 95% zijn dezelfde gedachten, de hele dag door. Je gedachten helpen je je identiteit te vormen.

Wat je over jezelf denkt, helpt je om te beseffen wie je bent: je identiteit. 95% van je gedachten zijn dezelfde gedachten die je een dag eerder ook had. Als je je afvraagt waarom je leven niet verandert in de richting die je wenst, besef dan dat het je gedachten zijn die niet veranderen.

En hier is het goede nieuws. Je kunt je gedachten elke minuut van de dag veranderen. Zodra je je bewust bent van gedachten die je belemmeren, kun je ze in een split second wijzigen.

Want bedenk, eerst vorm je je gedachten en dan vormen je gedachten jou. Kies voor positieve opbouwende en versterkende gedachten, en je zult een ongelooflijke transformatie ondergaan. In de richting van een sterk, positief, krachtig persoon, vol met zelfvertrouwen, die meer dan de moeite waard is, en een gelukkig leven kan leiden.

Regel 4: je gedachten bepalen wat je voelt

Je hebt de macht en invloed om je goed te voelen over jezelf. Door anders over jezelf te denken, verander je hoe je je voelt. Vertel jezelf hoe geweldig je bent, hoe talentvol, uniek, en dat je een persoon bent om van te houden. Vertel jezelf dat je meer dan de moeite waard bent, en doe het elke dag. En voel hoe je je voelt. Voel hoe goed je je over jezelf voelt.

Het is aan jou om je gedachten te veranderen, je anders te voelen, en anders te handelen. Elke gedachte leidt tot een gevoel, en dat leidt tot een actie.

Denk goede krachtige positieve dingen over jezelf, voel je goed en je zult dingen doen die goed zijn voor je. Hoe je je voelt over alles in je leven, komt neer op de woorden die je jezelf vertelt en de beelden in je hoofd. Jij kunt de volledige controle over beiden nemen.

Regel 5: je brein doet wat het denkt dat jij wil

Je brein doet altijd precies wat het denkt dat jij wilt. Als je opziet tegen het geven van een presentatie, en je denkt de hele tijd: ik vind het eng, het gaat vast mis, ik wil dit niet, etc… dan zal je brein denken: oh, je wilt dat niet. Hmmm, laat ik je helpen door je ziek te maken, hoofdpijn te geven, je onzeker te voelen in je lichaam. En je angst neemt toe.

Vertel je brein daarom precies wat je wilt. En je brein doet wat het denkt dat jij wilt. Vertel je brein, ik vind het leuk om een presentatie te geven, ik heb er zin in, ik ben er goed in, ik ga er van genieten, ik kan het en mensen zullen genieten van mijn presentatie. En je brein zal denken: oh, je vindt het leuk, prima, laat ik je helpen door je een goed gevoel te geven, vol zelfvertrouwen, heerlijk ontspannen. Et voilà!

Regel 6: je brein leert door herhaling

Elke dag kun je positieve gedachten versterken door ze te herhalen. Je brein leert namelijk door herhaling. Elke dag vertel je jezelf (je brein) wat je wilt, en versterk je de positieve gedachten over jezelf. Dat kun je ‘s ochtends doen als je onder de douche staat, of als je naar je werk fietst of rijdt. Je kunt het ‘s avonds doen vlak voor het slapen gaan. En mocht je interesse hebben in een audio-opname om die positieve gedachten te versterken, E-mail mij dan en ik maak een unieke opname voor je, waar je elke dag heerlijk naar kunt luisteren.

Regel 7: tegenstrijdige gedachten wissen elkaar uit

Zoals je aan het begin las, zijn je gedachten al in een vroeg stadium in je leven gevormd. Het kost tijd en inspanning om die gedachten te wijzigen. Je zult merken dat je brein in het begin terugvalt naar oude gedachten. Je brein kiest namelijk elke keer voor datgene waarmee het bekend is.

Door steeds die nieuwe positieve gedachten te herhalen, maak je je brein vertrouwd met nieuwe gedachten. En pas als de oude gedachten niet meer aanwezig zijn, en de nieuwe gedachten op de voorgrond treden, gaat het voor je werken.

Als je elke dag tegenstrijdige gedachten denkt, wissen ze elkaar uit. Als je denkt: “ik heb vertrouwen in mijzelf dat ik het kan” en tegelijk “ik weet niet of ik het kan, ik voel mij zo onzeker”, dan wissen die gedachten elkaar uit. Je brein functioneert niet in de richting die jij wilt, als je voortdurend die tegenstrijdige gedachten blijft denken. Laat die negatieve beperkende gedachten los, en kies voor die positieve versterkende gedachten, en vertel je brein elke dag wat jij wilt.

Tot slot

Ieder mens, inclusief jij, heeft recht op een gelukkig, succesvol leven, dat in balans is, en past bij hoe je wilt leven. Het enige dat je hoeft te doen om dat leven te leiden, is controle te nemen over je gedachten, je brein vertellen wat je wilt, en dat consistent blijven doen.

Eerst vorm je je gedachten en dan vormen je gedachten jou, en je leven. Kies voor een gelukkig leven dat bij jou past. Maak je dromen waar, en neem vandaag leiding over je gedachten. Volg deze 7 regels van het brein, en je zult een ander mens zijn.

P.S. Ik besef dat sommige mensen makkelijker hun gedachten kunnen wijzigen dan anderen. En ik weet uit ervaring dat andere mensen ervoor kiezen om hier hulp bij te krijgen. Mocht deze blog post je tot nadenken hebben aangezet, en wil je weten hoe ik je kan helpen met hypnotherapie, E-mail mij dan en ik plan graag een vrijblijvend informatiegesprek met je.


Geplaatst

in

, ,

door