Vakantie is het ideale moment voor verandering

tijd voor verandering

Ben je absoluut tevreden over hoe het nu met je gaat, of zou je iets in je leven willen veranderen? Vakantie is een ideaal moment om eens stil te staan bij wat je anders wilt. Ontdek hoe je dat ontspannen vakantiegevoel kunt gebruiken om je leven te veranderen. Kies voor de richting die jij wil.

Tijd van loslaten

Terwijl de zon zich van haar warme kant laat zien, breekt een tijd van loslaten aan. Een moment waarin je baadt in de rust van de zomervakantie. Een tijd waarin je je hoofd heerlijk leegmaakt en je lichaam super mag ontspannen. 

Vakantie is een tijd waarin je je meer bewust wordt van wat je gelukkig maakt. Een tijd die je alleen beleeft of met je dierbaren. Momenten van lachen, beleven en genieten. 

Tijdens vakantie verander je in een super ontspannen wezentje. Het kind mag weer bovenkomen. Je gunt jezelf tijd om te genieten en heerlijk jezelf te zijn. Niets moet, niets hoeft. Je laat heerlijk alles los: werk, deadlines, klussen, zorgen, verplichtingen of verwachtingen. Je staat jezelf toe om volledig te ontstressen. 

Hoewel de aanloop naar de vakantie stressvol kan zijn, neem je die stress op de koop toe. Je weet dat je weldra heerlijk mag relaxen aan de rand van een zwembad, op het strand, een camping, in een populaire stad of ergens naast een kabbelende beek in de bergen. 

Vakantie voelt als het moment waarop je zonder schuldgevoel heerlijk mag nietsen. En die tijd is een geweldige investering in je gezondheid. Nu elke cel in je lichaam stress mag loslaten, voel je hoe geweldig fijn ontspanning in je lichaam voelt. 

Terwijl je hoofd leegstroomt en je alle zorgen loslaat, ontdek je zoveel nieuwe mogelijkheden. Je staat je brein toe om super creatief te zijn, terwijl je je in een nieuwe wereld begeeft. 

Je trekt je ontdekkingsschoenen aan en vult je geest met nieuwe indrukken van verre landen, met prachtige architectuur, nieuwe gewoonten en onbekende gerechten. Je brein opent zich voor nieuwe mogelijkheden. Je voelt je weer als een kind, dat met grote nieuwsgierige ogen naar de wereld staart. 

Je staart vol bewondering naar al dat moois dat de wereld te bieden heeft. Je voelt hoe je lichaam elke dag meer ontspannen voelt in het loslaten. Het laten gaan van het moeten. En terwijl je zo vol opgaat in je vakantiebeleving, ervaar je hoe heerlijk het voelt om zonder stress te leven. Een heerlijke investering in je eigen gezondheid. Wellicht denk je, “kon het maar altijd vakantie zijn”.

De ontnuchtering van alledag

Helaas volgt voor velen na afloop van de vakantie een impactvolle ontnuchtering. 

De realiteit van alledag keert terug. Terwijl je huiswaarts keert, liggen je verplichtingen al op je te wachten. Je voelt de druk weer toenemen. De eerste week gaat het nog, maar na twee weken onderga je een kille transformatie. Het is alsof je het uniform van de ontdekker, die open in de wereld staat, ontvankelijk voor nieuwe dingen, weer uittrekt. En je vervangt de vakantie outfit door het strakke keurslijfje, ‘het uniform van het moeten’. Je ziet steeds meer de wereld van onmogelijkheden.

Na enkele weken draai je weer volop mee in de rattenwedstrijd. Verlies je je in je werk, en voel je wellicht de voortdurende stress van presteren. Onbewust kruip je weer in de huid van wie je was voor de vakantie begon. Voor je het weet is dat ontspannen, nieuwsgierige kind, die vol bewondering de wereld ontdekt, weer verandert in een radartje in het systeem van deadlines en prestaties. Je zit vast en ziet geen uitweg.

Hoe zou het zijn als je die ontspanning van je vakantie en de mindset van de nieuwsgierige ontdekker kunt vasthouden?

Het goede nieuws is dat het absoluut mogelijk is om dat te doen. Het enige dat je nodig hebt, is je bewust zijn. Sta stil bij je motivatie. Waarom doe je de dingen die je doet en waar wil je je tijd aan geven? Waar raak je zo gepassioneerd van dat je het altijd zou kunnen doen? Zelfs als je er geen geld voor zou krijgen? Wat is je absolute passie?

Leef je eigen leven in de tijd die je hebt

We verschillen wellicht in hoeveel geld we verdienen, of hoeveel geld ons gelukkig maakt, maar één ding hebben we allemaal gemeen: de hoeveelheid tijd die we doorbrengen op deze aardbol is beperkt. We kunnen geen tijd bijkopen om het anders te doen. Het leven raast door. 

Elke dag, elk uur, elke minuut en elke seconde vermindert de tijd die je hier op deze aarde mag doorbrengen. In die tijd verschillen levens van elkaar door de keuzes die mensen wel of niet maken. Afgezien van de omstandigheden waarin je leeft, heb je vrijheid in de keuzen die je wel of niet maakt.

Je kunt er voor kiezen om eens stil te staan bij jezelf. Gebruik je vakantie om je bewust te worden van wie je eigenlijk bent of wilt zijn? 

Gun jezelf tijdens je vakantie tijd om te ontdekken waar je zo ontzettend blij van wordt dat je het de rest van je leven zou willen doen. Gebruik je vakantie om je oude ‘ik’ los te laten en in de huid te kruipen van je nieuwe ‘ik’. 

Ontwikkel of versterk tijdens je vakantie de gewoonte om naar de belangrijkste woorden in je leven te luisteren. En die woorden zijn de woorden die je elke dag tegen jezelf zegt. Sta in de vakantie eens stil bij de woorden die je gebruikt, bij de gedachten die je hebt en de gevoelens die daarbij horen. 

Gun jezelf een tijd van loslaten. In het loslaten ontdek je wie je echt bent. Vakantie is een ideale tijd om alle laagjes van moeten af te pellen. Alle laagjes van leven volgens andermans verwachtingen te verwijderen. Kortom, vakantie is een ideale tijd voor reflectie. 

Vakantie is het perfecte moment van loslaten. Ontdek hoe je in dat loslaten heerlijk kunt ontspannen, en tegelijkertijd je nieuwe ontspannen ‘ik’ kunt ontdekken. 

Schrijf op wat je zo gelukkig maakt. Sta jezelf toe om te dromen wie je wou willen zijn. Geef woorden aan die droom. Schrijf op hoe je zou willen leven. Gebruik concrete beschrijvingen van je ideale toekomst. Wat doe je, hoe leef je, met wie ben je, wat eet je, waar woon je, etc?

Sta jezelf toe om eens stil te staan bij wie je wilt zijn na je vakantie. Hoe je leven eruit gaat zien vanaf nu. En hou die beschrijving van je ideale ‘ik’ vast zodra je terug bent van je vakantie. Schrijf elke dag in 5 tot 10 zinnen op hoe je nieuwe leven eruit ziet. Hou absoluut vast aan die gedachten en je zult merken dat de wet van de aantrekkingskracht dingen op je pad brengt die je leiden naar dat ideale leven. Herhaal die gedachten elke dag, voel het fijne gevoel dat erbij hoort elke dag, en sta jezelf toe om je in de richting van je nieuwe ‘ik’ te begeven.

Je hebt een keuze

Je hebt een keuze. Je kunt op vakantie gaan en alles laten zoals het is. En als je huidige leven je super gelukkig maakt, is dat prima. Of je kunt ervoor kiezen om je vakantie te gebruiken om je oude ‘ik’ los te laten en te leven als je nieuwe ‘ik’.

Als je ontevreden bent over je huidige manier van leven en/of jezelf, sta jezelf dan toe om je oude ‘ik’ tijdens je vakantie definitief los te laten. In het loslaten zul je meer jezelf worden. De keuze is aan jou. 

Ik wens je een fijne vakantie toe. Een heerlijke tijd van loslaten. Ah, vakantie, het ideale moment van verandering.


door

Tags: