Ontspannen: de persoonlijke ervaring van S. met 21 dagen zelfhypnose

foto van S

Maak jij in je leven stressvolle situaties mee? Momenten waarop je hele lichaam in een staat van paraatheid is? Dat je schouders, je nekspieren, je kaakspieren, en je spieren rond je mond gespannen zijn? Dan is deze persoonlijke ervaring van S. om met zelfhypnose heerlijk te ontspannen speciaal voor jou.

Deze persoonlijke ervaring mag ik met toestemming van S. (de persoon die heeft geluisterd naar mijn ontspannings geluidsopname) met jou delen. Lees verder en ontdek hoe S. met zelfhypnose werkt aan meer zelfverzekerdheid en ontspanning.

Hypnose is een manier om heerlijk te ontspannen, en alle spanning los te laten. Wat je loslaat is de spanning in je spieren. Spanning die ontstaat door stress.

Dankzij hypnose kun je stress uit je lichaam verwijderen. En dat kan heel eenvoudig met een zelfhypnose oefening.

Onlangs kreeg ik via WhatsApp een reactie van S. Daarin vertelde ze over haar persoonlijke ervaring met het luisteren naar de geluidsopname om te ontspannen:

“Hoi Guan,

Je hypnose mp3 Is fantastisch. Hele prettige ontspanning, fijn geslapen. Heel fijn om naar te luisteren. Groetjes van S.”

Daarna vroeg S mij hoe vaak ze mag luisteren naar de audio-opname. Mijn antwoord: 

“Je mag zo vaak luisteren als je wilt, zolang je het niet doet tijdens autorijden of andere momenten waarbij je geconcentreerd dient te zijn op wat er om je heen gebeurt. Dus, thuis in ochtend, middag of vlak voor het slapen gaan.”

Enkele dagen later kreeg ik de volgende vraag via Whatsapp:

“Kun je me wat meer informatie geven over de inductie die je bij je geluidsopname gebruikt. Hoe komt het dat die sneller en dieper werkt dan andere? En zijn er nog die nog sneller en dieper werken?”

Inductie is een speciale oogoefening om je brein heerlijk te ontspannen en de start van mijn zelfhypnose oefening. Mijn antwoord aan S:

“Beste S, iedereen heeft een eigen trancegevoeligheid. Als je vaker gemediteerd hebt, kun je je brein ook trainen om in een staat van trance te verkeren. De inductie die ik gebruik voor de hypnose is snel en eenvoudig te volgen. Daarnaast gebruik ik 432 hz muziek als achtergrondmuziek. Van die 432 hz is bekend dat het een grondtoon is met een bepaalde trilling die nauw verband houdt met het universum om ons heen. Het is een toon die ontspannend en rustgevend werkt. Hypnose is een staat waarin je brein open staat voor suggesties en je verbinding legt met je emotionele brein en in beelden kunt denken (visualiseren). Ieder mens heeft een eigen mate van hypnothiseerbaarheid. Kennelijk werken mijn stem, de tekst van de inductie, de achtergrondmuziek en jouw aanname (gedachte) dat je door deze opname heerlijk in trance gaat, allemaal samen om je in een diepe trance te brengen. Hoe vaker je luistert en het goed voor je werkt, hoe beter het in de toekomst werkt.”

Enkele dagen later ontving ik een nieuw bericht van S. De positieve ervaring met mijn ‘standaard’ ontspannings Mp3 motiveert S. om meer te doen met zelfhypnose, en S. vraagt om een persoonlijke audio-opname om heerlijk te ontspannen.

Ik geef S. aan dat het absoluut mogelijk is om de opname zeer persoonlijk te maken door woorden toe te voegen die beschrijven wat S. wil bereiken met de opname.

Mijn antwoord:

“Als je mij een bericht stuurt met wat je wilt bereiken met die opname, dan kan ik in principe elke opname op maat maken.”

We spreken af dat ik een script voor de audio-opname op maat uitschrijf, en dat ter goedkeuring voorleg aan S.

Na een revisie van het script neem ik de audio-opname op en e-mail die aan S.

Nadat S. de Mp3 opname heeft ontvangen en beluisterd, ontvang ik een nieuw bericht:

“Elke keer als ik luister, ontspan ik dieper en dieper. Ik heb nu elke dag al geluisterd, bijna altijd twee keer achter elkaar.”

Ik vraag S. of ze haar positieve ervaring met mijn ontspannings-Mp3 wil delen op mijn website? S. antwoordt en vraagt of ze een kort blog mag schrijven. S. vertelt dat ze de mooie ervaringen heel graag wil delen met anderen. Ik juich dat absoluut toe. 

S. besluit om een dagboek per week bij te houden en geeft mij toestemming om dat te delen op mijn website. Naast het dagboek met ervaringen, ontvang ik een prachtige foto van een wolkenlucht. De foto (bij dit artikel), gemaakt door S, past volgens S. perfect bij de ontspannen staat die ze bereikt door de ontspannings-Mp3.

foto van S: ontspanning

Hier volgt deel 1 van de ervaringen die S. heeft met haar persoonlijke ontspannings Mp3:

Hypnose dagboek week 1:

“De eerste keer dat ik Guan zijn ontspanning-Mp3 hoorde, stond ik meteen versteld van hoe snel en hoe diep ik in trance wegzakte. 

Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me hoe ik de toestand zou kunnen omschrijven waarin ik me bevond tijdens het luisteren. De beste omschrijving die ik kan bedenken is alsof je in een lekker warm bad ligt, met heerlijk warm water of misschien een modderbad. Komt er eigenlijk op neer dat ik me zalig ontspannen voelde. 

Een dag later liet ik Guan weten wat ik van zijn ontspanning mp3 vond en vroeg hem of hij toevallig geen persoonlijke Mp3 maakte.

Dat deed hij en hij maakte voor mij een opname op maat. 

Dus nu luister ik 21 dagen lang naar een opname om meer zelfvertrouwen en minder onzekerheid te voelen en me meer te kunnen ontspannen. 

Nadat ik het script had goedgekeurd ontving ik de volgende dag mijn op maat gemaakte Mp3. 

De eerste keer dat ik luisterde was een deel van mijn brein nog aan het luisteren of de Mp3 het script volgde. Maar na de derde keer luisteren, kon ik me al wat meer ontspannen. Dat ontspannen merkte ik aan mijn vingers die opeens begonnen te bewegen zonder dat ik het zelf deed. Ik liet het Guan weten en hij liet me weten dat het heel normaal was. 

Wat ik heerlijk vind is dat diepe ontspannen gevoel, mijn spieren ontspannen, mijn lichaam zakt nog dieper in mijn matras. Mijn keel en kaken ontspannen. Het voelt ontspannen vrij aan.”

In deze hele mooie persoonlijke ervaring van S., lees je dat de vingers van S. trillen tijdens het luisteren. Nadat S. mij vroeg of dit normaal is, gaf ik haar het volgende antwoord:

“beste S. …en nog even over dat trillen. Dat is heel gewoon. Dat is ons zenuwstelsel dat via trilling de spanning uit ons lijf haalt. Zebra’s die achterna zijn gezeten door een leeuw, trillen ook totdat ze weer rustig worden. Bij soldaten met post traumatische stress passen ze deze triltechnieken ook toe om de spanning te ontladen. In Azië hebben ze tril- en schudtechnieken om de spanning los te laten. Dus, trillen is goed.”

Trillen is het loslaten van de energie die zit opgeslagen in je systeem (centrale zenuwstelsel) en vrij komt nadat je de negatieve ervaring loslaat. Het lichaam drukt als het ware op de resetknop om weer in een heerlijke staat van ontspanning te zijn. Spanning in je lichaam is energie, en door te ontspannen, laat je die energie weer los.

Mocht je na het lezen van deze prachtige ervaring van S. behoefte hebben aan een persoonlijke geluidsopname om te ontspannen, dan kun je me een e-mail sturen of een bericht via WhatsApp.

PS op 5 april 2021 ontving ik een aantal foto’s van Sam. De foto’s vertellen over de kracht die Sam nog steeds ervaart als ze naar de zelfhypnose oefening luistert.

Hieronder zie je de foto’s die de kracht van de zelfhypnose oefening voor S. uitdrukken.


door

Tags: