Welke trance heb jij in gedachten voor 2020?

Photo by cottonbro from Pexels

Wellicht ben je je er niet bewust van, maar elke seconde van de dag ben je in een bepaalde trance. Oftewel, je brein heeft een specifieke bewustzijnstoestand. Je kunt je bewust worden van je bewustzijnstoestand door stil te staan bij je gedachten, wat je voelt in je lichaam en de emoties die je beleeft. Die trance kun je verdiepen door bijvoorbeeld je ogen te sluiten. En met gesloten ogen kun je je dan zo helemaal bewust worden van het moment nu. Zo kun je je ook bewust zijn wat je nu voelt nu je dit leest. En welke gedachten je dan hebt. En dan kun je zo helemaal nieuwsgierig worden naar het jaar 2020. Wat het jaar voor jou in petto heeft. En met welke bewustzijnstoestand je je doelen kunt bereiken. Nieuwsgierig? Lees dan verder…

Elk jaar, zo tegen het einde van het kalenderjaar, kun je zo helemaal bewust worden van het einde van het kalenderjaar. Terwijl de aarde doorgaat met rondjes draaien, en met duizelingwekkende snelheid voortraast, kun je even zo helemaal stilstaan bij dit moment.

Misschien bemerk je wel een gevoel van tevredenheid over het jaar 2019. Je bent kalm en ontspannen. Blij met hoe het jaar 2019 was en wat je hebt bereikt. Wellicht bemerk je een gevoel van verdriet over sommige zaken die niet gelukt zijn. En dan kun je wellicht denken dat 2020 nieuwe kansen biedt om die zaken aan te pakken.

Kortom, de weg naar de jaarwisseling kan zomaar een tijd zijn waarop je de balans opmaakt voor je zelf. Wat is er gelukt? En wat ga je in het nieuwe jaar aanpakken? Het nieuwe jaar kan dan zo helemaal voelen alsof alles mogelijk is. Dat je de kans krijgt om het helemaal opnieuw te proberen.

En als je dan voor jezelf doelen stelt in 2020, hoe realistisch zijn die dan? En zijn die doelen in 2020 ook haalbaar? En waaraan ga jij merken dat je je doelen hebt gehaald? Welke hulpbronnen heb je nodig om je doelen in 2020 te behalen? Welke ervaring draag je bij je die je gaat helpen om dat voor elkaar te krijgen dat jij zo graag wilt in 2020? En welke hulp heb je nodig van anderen om daar te komen op die mooie zonnige dag waarop je daar helemaal bent en je geniet van je succes in 2020?

Kortom, in welke trance verkeer jij in 2020? Welke focus heb je voor jezelf in het nieuwe jaar en hoe weet je dat je daar gaat komen? Daar op dat tijdstip, die prachtige dag waarop je je doelen hebt bereikt. Wat voel je dan als je dat bereikt hebt? Waar voel je dat in je lichaam en hoe verandert je leven in 2020?

Niemand weet wat 2020 precies gaat brengen. En ook als je hetzelfde blijft doen dan nu, heb je geen zekerheid wat dat je oplevert. Als de wereld om je heen verandert, zul je andere resultaten krijgen, ook al blijf je hetzelfde doen. De kernvraag die je dan ook kunt stellen is deze:

Welke stappen naar verandering ga ik zetten zodat ik mijn doelen in 2020 bereik? Want als ik blijf doen wat ik deed, krijg ik niet wat ik kreeg, want de wereld om mij heen verandert.

Een uitspraak geinspireerd door de wijsheid van de onlangs overleden Prof Paul de Blot.

Om je alvast een stukje op weg te helpen in 2020, kun je jezelf deze 5 vragen stellen (eveneens geïnspireerd door Prof. Paul de Blot):

  • Wie wil je zijn in 2020?
  • Wat geeft je leven zin in 2020?
  • Wat doe je dan in 2020 in dat leven dat je zin geeft?
  • Voor wie doe je dat?
  • En met wie doe je dat?

Vijf belangrijke vragen die je helpen om een zinvolle keuze te maken in 2020. En alleen jij kunt die maken.

Welke keuze maak jij in 2020? En welke trance heb je nodig om daar te komen waar jij wilt zijn in 2020?

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig zijn en dieper in willen gaan op deze vragen, dan kun je zo maar een counseling sessie met mij overwegen. Zo’n sessie helpt je om je te begeleiden naar de antwoorden die jou helpen om in die trance te zijn in 2020 die jou dat gevoel van succes geeft. Dat je dan aan het einde van 2020 terugblikt op dit moment, en dan daar beseft hoe fantastisch mooi het jaar 2020 voor je is geweest. Maar je bent nu hier, en je hebt die weg nog af te leggen. En als je weet wat je wilt dan is die weg ook af te leggen. Vandaag zet je wellicht de eerste nieuwe stap. De stap om je daarbij te laten begeleiden. Hulp bij jouw weg naar verandering.

Een mooie kans, nietwaar?

E-mail mij nu als jij die kans om in de juiste trance te zijn voor succes in 2020 wilt bereiken.

Ik ben hier voor jou, klaar om je te begeleiden naar jouw verandering in 2020.

En dan wens ik je alvast fijne kerstdagen, een hele fijne jaarwisseling en een prachtige succesvolle trance in 2020.

Foto blogartikel van cottonbro via Pexels