Leer van jezelf te houden!

Loop je al langer rond met de vraag: hou kun je oprecht en onvoorwaardelijk van jezelf houden? Dan is dit artikel speciaal voor jou. Ontdek een krachtige oefening om vandaag nog zo heel intens van jezelf te houden.

Luister je liever naar deze aflevering, dat kan op Spotify

Van jezelf houden kun je leren

Als je moeite hebt om van jezelf te houden, dan heb je dat wellicht nooit geleerd.

Ieder kind dat leert om zichzelf volledig te aanvaarden, vindt rust en heeft geen behoefte om te overcompenseren voor gebrek aan liefde.

Helaas groeien sommige kinderen op met de gedachte dat er iets mis met ze is. Dat ze er niet echt bij horen. Dat ze anders zijn.

Als je dieper kijkt, zie je dat ze eigenlijk zelfaanvaarding missen.

Elk kind, elk mens, heeft liefde en aandacht nodig. Niemand uitgezonderd.

We zijn sociale wezens. Ooit overleefden we alleen dankzij de groep. En dus komen we in de wereld met twee absoluut noodzakelijke behoeften:

  1. we willen onszelf aanvaarden zoals we zijn
  2. we willen dat de groep ons aanvaardt zoals we zijn

En helaas gaat het bij sommige kinderen mis. Groeien ze op met de gedachte, ik ben anders. Als anderen mij niet okay vinden, dan is er iets mis met mij.

Je kunt je als kind gaan aanpassen om er alsnog bij te horen. Je raakt zo vervreemd van jezelf.

Elk kind dat niet onvoorwaardelijk aanvaard wordt, zoekt de oplossing bij zichzelf. Denkt dat er iets mis is met zichzelf.

En zo leer je niet om onvoorwaardelijk van jezelf te houden.

Als je opgroeit met de gedachte dat er iets mis is met jou, dan krijg je daar later last van.

Een kind met ruziënde ouders kan zich afvragen: waarom maken papa en mama ruzie terwijl ik er ook ben? Vinden ze mij niet lief? Zo’n kind kan de schuld bij zichzelf zoeken.

En als volwassene zoek je bevestiging van je waarde en kun je gaan overcompenseren. Of je denkt dat wat je wil niet voor jou is weggelegd.

Je kunt dan te maken hebben met problemen op je werk, in je relatie en als je niet oppast eindig je eenzaam en alleen. Want jij bent immers anders, niet waar?

En niets is minder waar. Ja, iedereen is anders, en daarom zijn we allemaal gelijk.

Als jij door ervaringen in je leven moeite hebt om van jezelf te houden, dan is het goed om de belangrijkste liefde in je leven te ontdekken: de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf.

Zelfvertrouwen ontwikkelen met speciale “jij bent goed genoeg!” oefening!

Wil je zelfvertrouwen ontwikkelen? En je goed genoeg voelen over jezelf? Start vandaag door vanaf nu dagelijks te luisteren naar de unieke concentratie oefening “ik ben goed genoeg!”. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Van jezelf houden oefening

Als je moe bent om altijd maar je best te doen zodat je je de moeite waard voelt, dan is nu het moment om te veranderen. Wat je nodig hebt is het besef dat de liefde die je het hardst nodig hebt, de liefde is die je voor jezelf voelt.

Als je die gedachte kunt accepteren, verandert alles in je leven. Dan verdwijnen negatieve gedachten en vorm je steeds meer positieve gedachten. Dan zorg je goed voor jezelf in alle opzichten. Dan sta je stevig in je schoenen. Doet de mening van anderen er niet toe. Kun je veel makkelijker liefde geven en ontvangen. En ben je kortom, een gelukkiger mens.

Hoe doe je dat dan? Hoe draai je die negatieve en destructieve gedachten om, en hoe leer je van jezelf te houden? Hoe leer je om positieve en opbouwende gedachten over jezelf te denken?

Dat doe je door een hele krachtige oefening te herhalen. Een oefening waarbij je leert naar jezelf te kijken toen je een kind was. Je leert om de dingen te zeggen die je als kind had willen horen. En zo word je een liefdevolle ouder voor jezelf.

En door dit elke dag te doen, ga je anders denken, je anders voelen, en anders gedragen. Je gaat letterlijk leven als iemand die van zichzelf houdt, ongeacht wat anderen zeggen, vinden of voelen. En je zegt elke dag super krachtige opbouwende woorden tegen jezelf. Want je brein laat alles binnen. En zo verander je jezelf in iemand die van zichzelf houdt.

Wil je meer weten over deze effectieve oefening om van jezelf te houden? Bekijk dan onderstaande video:

Wil jij na het lezen van dit artikel, eens doorpraten over houden van jezelf, dan ben je altijd welkom. Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis consult.


door

Tags: