Zelfhypnose: hoe werkt het?

Wil je meer ontspanning, minder stress, meer positieve gedachten, meer zelfvertrouwen en makkelijker je eigen beslissingen nemen? Dan is dit blog artikel speciaal voor jou. Ontdek hoe je eenvoudig met zelfhypnose jezelf kunt helpen om je doel te bereiken!


Zelfhypnose: hoe werkt het?

Met zelfhypnose vertel je je brein elke dag wat je echt wil denken, voelen en doen. Want je brein laat alles binnen wat je je brein vertelt. Door elke dag te luisteren naar een speciale audio-opname voed jij je brein als het ware met positieve gedachten. Dankzij de neuro-plasticiteit van je brein, leg je zo een nieuw netwerk aan. Dat netwerk activeert je positieve gedachten en zo verander je letterlijk je automatische denken.

Zelfhypnose is als een concentratie oefening. Je sluit je ogen en richt je aandacht op je ademhaling. Vervolgens kun je naar een speciale audio-opname luisteren met positieve woorden (suggesties).

Om je nog dieper te concentreren helpt het om speciale achtergrondmuziek toe te voegen. Zo gebruik ik in mijn audio-opnamen als achtergrondmuziek 432 HZ muziek. Die helpt je om je nog dieper te concentreren op de woorden in de audio-opname.

Luister hier naar een fragment van deze 432 HZ muziek.

Terwijl je luistert merk je dat je gedachten langzaam tot stilstand komen. Je aandacht gaat naar de woorden die je hoort, en via je eigen associatie met die woorden breng je jezelf in een nog diepere concentratie.

En terwijl je rustig ontspannen ligt, luistert je brein naar alle positieve suggesties via een speciale audio-opname.

Je kunt bemerken dat je hartslag vertraagt, je ademhaling rustiger is, en je spieren in je armen en benen heerlijk ontspannen voelen.

Klinkt dit als iets dat je wel zou willen? Lees dan verder en luister hier naar een fragment om het voor jezelf te ervaren.

Fragment van zo’n zelfhypnose oefening:

Zelfhypnose helpt je om je negatieve gedachten te veranderen in positieve gedachten. Het kenmerk van hypnose is dat je je aandacht verlegt. En door je ogen te sluiten en te luisteren naar de audio-opname, kun je bemerken dat alles wat anders wordt. Je kunt je dieper ontspannen. Je kunt het gevoel hebben alsof je op een strand bent. En je kunt opmerken welke fysieke ervaringen je hebt in je lichaam. En dit alles doe je terwijl je weet dat je het aan het doen bent. Je blijft dus controle houden over je aandacht zolang je niet echt in slaap valt.

In deze hypnotische staat zal je (brein) openstaan voor nieuwe positieve suggesties.

Zelfhypnose is een leerproces. Dat betekent dat hoe vaker je een oefening doet, hoe effectiever (beter en blijvender) het resultaat zal zijn.

Zelfhypnose is als een stromende rivier. Door telkens opnieuw de positieve woorden te horen, versterk je de stroom van positieve gedachten in je brein. En elke positieve gedachte leidt weer tot een nieuwe, zodat er een sterke stroom aan positiviteit in je brein ontstaat.

versterk je stroom aan positieve gedachten met zelfhypnose

Wanneer pas je zelfhypnose toe?

Veel problemen zijn prima te behandelen met zelfhypnose. Denk hierbij aan het verminderen van stress en spanning in je lichaam, het oplossen van negatieve gedachten, het verbeteren van je zelfvertrouwen, problemen loslaten of beslissingen makkelijker nemen.

Zelfhypnose is prima geschikt om je alvast in het hier en nu voor te stellen hoe je denkt, voelt en doet in je toekomst die je wilt bereiken. En dan merk je dat je verlangen groeit naar je toekomst en dat helpt je om stappen te zetten.

Hoe maximaliseer je het succes van zelfhypnose?

Je brein volgt elke dag onbewust vaste gedachten patronen. Met zelfhypnose kun je die gedachten patronen veranderen in de richting die jij wilt denken. Je doet dat door elke dag te luisteren naar positieve woorden die je helpen om anders te gaan denken.

Door je brein elke dag te vertellen (via de Mp3 opname) wat jij wilt denken, zal je brein een nieuwe blauwdruk vormen om die nieuwe gedachten te realiseren. Je vormt zo letterlijk nieuwe gedachten patronen in je brein.

Je brein leert namelijk door herhaling. Dat is ook de enige manier waarop je iets kunt leren.

Hoe vaker je zelfhypnose doet, hoe succesvoller het is. Want door herhaling van nieuwe woorden verander je de ingesleten oude patronen. Je overschrijft je oude gedachten met nieuwe gedachten.

Kies een vast tijdstip waarop je de zelfhypnose doet. Zo ontwikkel je een gewoonte en onthou je automatisch om dagelijks te luisteren. Vlak voor het slapen gaan is bijvoorbeeld een ideaal moment.

Zorg dat je in alle rust met de zelfhypnose aan de slag kan, zonder dat je gestoord wordt. Maak bijvoorbeeld afspraken met huisgenoten en zet je mobiel op stil.

Geef jezelf en je lichaam even tijd om tot rust te komen. Ga ontspannen liggen, met je benen niet gekruist en je handen losjes naast je lichaam. En kies een houding die voor jou prettig voelt.

Besef dat het heel normaal is als je weerstand voelt als je de tekst van de zelfhypnose oefening beluisterd. Je brein heeft soms nog wat tijd nodig om nieuwe gedachten te aanvaarden.

Wees geduldig. Geef je brein (en jezelf) de tijd om negatieve gedachten los te laten en te vervangen door positieve gedachten.

Focus op kleine en grote successen. Elk klein succes met je zelfhypnose oefening is al een geweldige stap op weg naar verandering. Blijf bewust van die kleine successen. Vaak merken anderen eerder een verandering bij jezelf dan jij zelf. Blijf dus bewust luisteren naar wat anderen opmerken.

Zelf aan de slag met zelfhypnose?

Zelfhypnose is een ideale manier om zelf aan de slag te gaan met het stap voor stap oplossen van specifieke problemen en het bereiken van je nieuwe doelen in je leven.

Mocht je na het lezen van deze toelichting direct aan de slag willen gaan, selecteer dan hieronder het onderwerp van je keuze voor meer informatie – en ga dan lekker aan de slag!

Ik wens je heel veel positiviteit.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: