Compassievol ademhalen

Beschrijving

Compassie en met name zelfcompassie betekent dat je warm en begripvol bent tegen jezelf wanneer je lijdt of wanneer je faalt of je tekort voelt schieten, in plaats van je gevoelens te negeren of jezelf onder te dompelen in zelfkritiek.

Deze speciale oefening compassievol ademen is ontwikkeld door psychotherapeut Dan Roberts.

Doel van de oefening is om je autonome zenuwsysteem te reguleren. Met name je sympathische systeem te kalmeren en je para-sympatische systeem te activeren. En de oefening heeft als doel om zelfcompassie te oefenen.

De speciale ademhalingsoefening bestaat uit 4 stappen.

DEMO: Luister NU naar een geluidsfragment van deze oefening

Wat je krijgt?

Een hoogwaardige audio-opname van circa 8 minuten (in stereo) met een stapsgewijze begeleiding om compassievol te ademen.

Door elke dag naar deze audio-opname te luisteren, train je je autonome zenuwsysteem en zul je merken dat je denken, voelen en doen positief verandert.

De audio-opname bevat mijn stem, met speciale achtergrondmuziek die je helpt om je ontspannen te concentreren op de oefening en ervaringen in je lichaam.

Je ontvangt de audio-opname als een Mp3 bestand dat je op je mobiel, computer of tablet kunt beluisteren.

Hoe krijg je het beste effect?

Je brein leert door herhaling! Door de oefening elke dag te doen, behaal je het meeste succes.

Kies een vast tijdstip waarop je de audio-opname beluistert. Zo ontwikkel je een gewoonte en vergeet je minder snel om te luisteren. Vlak voor het slapen gaan is bijvoorbeeld een ideaal moment.

Luister via een koptelefoon zodat je de woorden direct binnen laat komen zonder dat het geluid vervaagt door je omgeving.

Zorg dat je in alle rust kunt luisteren, zonder dat je gestoord wordt. Maak afspraken met huisgenoten en zet je mobiel op stil. Luister NIET tijdens het auto-rijden, NIET op de scooter en NIET op de fiets.

Ontspan je hele lichaam als je de oefening doet. Ga ontspannen zitten, met je benen naast elkaar en laat je handen losjes rusten op je bovenbenen.

Wees geduldig.  Focus op elk succes. Zowel kleine stappen als grote stappen van verandering zijn belangrijk.

Ik wens je heel veel succes en geniet van al je positieve veranderingen!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.