Afvallen met hypnotherapie

hypnose of hypnotherapie is effectief

Waarom lukt het niet om af te vallen?

Vaak hoor ik de vraag ‘waarom lukt het niet om af te vallen?’, in dit artikel leg ik je uit hoe dat zit. En vertel ik je hoe hypnotherapie je kan helpen om effectief af te vallen.

De meeste mensen met overgewicht hebben van alles geprobeerd. Diëten helpt niet of tijdelijk. En elk jaar verschijnt er een nieuw dieet. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Veel mensen met overgewicht vragen zich af waarom het niet lukt om die kilo’s voor altijd kwijt te raken. Het heeft alles te maken met je onderbewustzijn. Daarom is hypnotherapie zo effectief. Lees hier hoe dat werkt.

Je onderbewustzijn regelt 95 procent van al je gedrag. Je ademt, je hart klopt, je bloed stroomt, je stapt op je fiets, allemaal gedrag waarbij je niet bewust hoeft na te denken hoe je dat doet. Je lichaam luistert naar je onderbewuste programma, en speelt dat af. Het is als het ware een computerprogramma.

In dat computerprogramma zitten ook gedachten over eten en bewegen. Je lichaam volgt automatisch die gedachten en dat gedrag.

In je leven kun je dingen meemaken die invloed hebben op je gedachten en je eetgedrag. Zo verander je langzaam je onderbewuste computerprogramma en ga je anders eten. Zo zijn er mensen die bij verdriet of boosheid meer gaan eten. Ook stress kan leiden tot meer of anders eten. En je kunt verslaafd raken aan een bepaald soort eten (chocola).

Door emoties en stress kun je dus langzaam andere gedachten en eetgewoonten ontwikkelen. Je vormt een nieuw programma, hercodeert als het ware je onderbewuste brein. En voor je het weet leidt die nieuwe eetgewoonte tot meer kilo’s. In ‘Afvallen: waarom diëten niet werkt‘ lees je drie voorbeelden van dit onbewuste gedrag.

Om af te vallen en anders te leven, heb je dus nieuwe instructies nodig voor je onderbewuste. Dat is wat we met hypnotherapie doen. Je geeft je onderbewuste nieuwe instructies die goed zijn voor je lichaam. Door die instructies vaak te herhalen gaat je onderbewuste accepteren dat je ander gedrag en andere gedachten wil. In dit geval gedrag en gedachten die leiden tot afvallen en gezond leven.

De hypnotherapie methode helpt je dus om effectief af te vallen. Laten we nu kijken naar de stappen in een hypnotherapiesessie:

Intakegesprek

We starten met een intakegesprek, waarbij we vaststellen wat je ideale en haalbare streefgewicht is. Daarna stel ik je een aantal vragen die inzicht geven in je eetpatroon op een ‘normale dag’ en je eetpatroon op een dag dat je te veel of ongezond eet. Dit intakegesprek duurt circa 20 minuten.

Dan laat ik je zien hoe hypnotherapie werkt en zul je ervaren hoe makkelijk je je kunt ontspannen.

Mocht je onbekend zijn met hypnotherapie. Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen ontspanningsmethode waarbij je de controle houdt over alles, terwijl je je kritische gedachten uitschakelt en open staat voor positieve verandering.

Om meer te weten over hypnose en hypnotherapie, kun je de ‘veelgestelde vragen over hypnotherapie‘ lezen.

Hypnotherapie sessie

Vervolgens start ik een hypnotherapie sessie waarbij je heel ontspannen teruggaat naar het moment waarop je meer dan normaal bent gaan eten. Zo ontdekken we de oorzaak van je eetpatroon dat leidt tot overgewicht. Zodra je dat weet, begrijp je wat je nodig hebt om niet meer te veel of ongezond te eten.

Via een speciale therapietechniek nemen we de oorzaak weg die je onbewust steeds aanzet om te veel en ongezond te eten. Met nieuwe positieve instructies hercoderen we als het ware je onderbewustzijn. Je oude gedachten en ongezonde eetgewoonten verdwijnen.

Dit is de kern van de behandeling. De kern van de hypnotherapiesessie duurt circa 60 minuten.

Voor mijn hypnotherapie sessie maak ik gebruik van een supersnelle en zeer effectieve methode die ik heb geleerd van Marisa Peer. Deze methode heet Rapid Transformational Therapy en heeft vele prijzen gewonnen.

 

Audio opname om af te vallen

Ik eindig de hypnotherapie sessie met een audio opname waarbij je allerlei positieve suggesties krijgt om anders te gaan leven. De audio opname geeft je zo heel ontspannen instructies voor een gezond eetpatroon waarbij je kilo’s afvalt.

Omdat je nu weet wat de oorzaak is van je ongezonde eetpatroon, ga je gedurende 21 dagen met de audio opname je onderbewuste een andere boodschap geven. De audio opname duurt 10 minuten en is heel erg aangenaam en super effectief. De audio opname is een combinatie van positieve instructies met aangename achtergrondmuziek die je lichaam volledig ontspant.

Je krijgt je persoonlijke audio opname mee, zodat je er elke dag naar kunt luisteren. En je zult merken dat je er ook elke dag naar wilt luisteren. We noemen dit deel de rationele therapie.

De hele sessie, inclusief intakegesprek duurt circa 120 minuten.

Tijdens de vervolgbehandeling (audio opname) van 21 dagen, hebben we wekelijks per e-mail contact om je voortgang te monitoren.

Deze methode geeft je ongekend veel inzicht in wat je drijft om te veel / ongezond te eten. En vervolgens ga je een ander eetpatroon aanleren. Je geeft je lichaam via de audio opname elke dag opdracht om anders te gaan leven en eten.

Maak vandaag nog een afspraak voor de RTT behandeling om af te vallen, klik (in het midden) op de knop hieronder:

Ik vertrouw erop je hiermee meer informatie te hebben gegeven over de behandelmethode en zou het fantastisch vinden om je deze maand nog te helpen.

Lees hier ervaringen van cliënten

Ik heb geweldig nieuws! Ik ben momenteel al 5 kg kwijt sinds onze sessie. Sinds mijn behandeling luister ik elke dag naar de opname.

RTT is een wondermiddel. Ik eet niet langer als ik mij verveel of als ik emotioneel ben. Ik pak het probleem gewoon aan, omdat ik weet dat ik meer dan de moeite waard ben. Ik heb geen zoetigheden, pasta’s, brood of koekjes meer gegeten. Het is alsof het lampje is aangegaan in mijn hoofd. ik ben zo ontzettend blij met het resultaat. Heel veel dank dat je checkt hoe het met mij gaat, en je hebt echt mijn leven verandert.

K. McF.

Beste Guan, ik wil je graag laten weten hoe geweldig je mij hebt geholpen. Het zelfvertrouwen is gegroeid en ik heb veel minder angst en kan met afstand naar problemen in het verleden kijken. Ik had niet verwacht dat het zo snel resultaat zou hebben. Ik kan jou zeker aanbevelen en zal in de toekomst zeker weer een afspraak bij jou maken. Heel veel dank Guan.

J.v.M.


Mijn hypnose sessie was voor mij best een uitdaging, ik ben redelijk dominant en bouw makkelijk een muur om me heen. Guan heeft tijdens de hypno sessie toch de deuren geopend die heel erg op slot voelden . Ik sta nu meer open naar anderen en laat meer van mijn gevoel kant zien. De Rapid Transformational Therapy sessie was zeer prettig. Mijn probleem werd heel snel in de hypnose opgespoord. Het voelde vertrouwd bij Guan. Met de audio-opname erbij, heb ik echt stappen kunnen maken. Bedankt daarvoor Guan!

R.B.


Vond het zeer waardevol om deze hypnose sessie te mogen volgen. Mijn gevoel iedereen maar tevreden te moeten houden zorgde in het maken van zakelijke beslissingen voor veel te veel emotie. Tijdens de sessie kijken naar en voelen van situaties waar ik lang niet meer het licht op heb laten schijnen, heeft er sterk toe bijgedragen dat mijn handelen hierin is veranderd. Even voor ik reageer sta ik dan stil waar wij het over hebben gehad Guan en wat jij hebt gezegd. Samenvattend, ik voel me er dus erg goed bij.

J.D.


Als eigenaar van een groeiend bedrijf ben ik constant bezig mijn leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Ik vond het lastig de confrontatie aan te gaan en kritisch te blijven, uit angst voor ongemakkelijke situaties. Guan heeft me laten ervaren hoe overtuigingen uit mijn jeugd daarin een rol spelen. Hierdoor kan ik het verleden beter een plek geven en ruimte maken voor nieuwe overtuigingen. Luisteren naar de persoonlijke audio-opname zorgt ervoor dat ik mijn nieuwe zelfbeeld kan trainen zoals een spier. Het blijft een klus die je alleen zelf kan klaren, maar Guan heeft me beslist op het goede spoor gezet!

H.V.


Mijn hypnose sessie was geweldig. Ik heb net een overdracht gedaan met een collega, en het ging soepel en zonder problemen. De Rapid Transformational Therapy sessie ging zeer goed. Mijn probleem werd heel snel in de hypnose sessie opgelost. Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij Guan. Ik ben dol op de audio-opname, en voel me in staat om vol zelfvertrouwen te handelen.

A.S.


Onlangs heb ik een hypnotherapiesessie gevolgd bij Guan Felix in Amersfoort. Het doel was om te stoppen met roken! Allereerst was het een prettige ruimte waar de sessie werd gehouden. Liggen op de bank zorgde de rustige stem van Guan ervoor dat ik me goed kon ontspannen. De stem van Guan leidde me naar een mooie tuin… Ik zag het voor me en rook de bloemen. Tot hij zei dat ik een sigaret opstak en alles verdorde en dood ging. Op dat moment kon ik wel huilen, want ik voelde me erg schuldig… En bij het elke dag afluisteren van dit bandje houd ik dat schuldgevoel en zal er echt nooit meer één opsteken. Dank je wel Guan voor deze hulp!

JD

Ik ging samen met mijn vrouw naar Guan Felix in Amersfoort voor hypnotherapie als hulpmiddel voor het stoppen met roken. Voor mijn COPD is roken ook heel slecht. … Ik was als eerste aan de beurt voor de sessie. Nam plaats op een ligbank en Guan zorgde ervoor dat ik heerlijk ontspannen lag. Met zijn rustige en prettige stem leidde hij mij door de gedachten dat ik een niet-roker ben. Er ging veel rust van hem uit. Na afloop had ik dan ook helemaal geen trek in een sigaret. Ik was er verbaasd van. Thuis heb ik de afgelopen 3 weken elke dag en soms een paar keer per dag het bandje afgeluisterd. Ik ben heel blij en tevreden met de hulp van Guan om te stoppen met roken!

CD


Geplaatst

in

, , ,

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Afvallen met hypnotherapie”

  1. […] afspraak in mijn nieuwe praktijk. Het kost je niets (gratis), alleen wat tijd. En laten we samen ontdekken hoe je eindelijk een gezond eetpatroon kunt ontwikkelen. Laat je leven niet langer controleren door wat je eet! Stop met datgene dat aan je […]