Goed Genoeg Zijn

Goed genoeg voelen betekent dat je jezelf volledig accepteert met alle gemakkelijke en ongemakkelijke dingen aan jezelf.

Hoe werkt dat “goed genoeg zijn” denken?

Je brein laat alles letterlijk binnenkomen wat je tegen je brein zegt? Je brein filtert het niet. 

En dat is tegelijk het goede nieuws! Want door elke dag positieve gedachten aan je brein te vertellen, ontwikkel je automatisch gedachten om je goed genoeg te voelen.

Je leert jezelf volledig te aanvaarden door positieve gedachten te denken over jezelf.

Want, als je positiever denkt, voel je je positiever en zul je je ook positiever gedragen. En dat leidt weer tot nieuwe positieve ervaringen, die op hun beurt weer je “goed genoeg voelen” versterken. 

Je kunt natuurlijk zelf elke dag positieve woorden tegen jezelf zeggen. Maar dat kan best vermoeiend zijn. Want hoe zorg je ervoor dat je het regelmatig doet? En wat zeg je dan allemaal tegen jezelf? 

Kortom, het is niet voor iedereen even makkelijk om elke dag positief te blijven. Maar met wat professionele hulp in de vorm van een audio-bestand gaat het je wel lukken.

Want waarom zou je het helemaal alleen doen?

Mocht je behoefte hebben aan wat hulp, dan kun je jezelf helpen door elke dag naar een speciale audio-opname te luisteren vol met positieve suggesties.

Hoe dat werkt?

Vlak voor het slapen gaan luister je naar een audio-opname vol met positieve woorden over jou. En omdat je brein alles laat binnen komen wat je je brein vertelt, laat je brein deze woorden ook binnen.

Luisteren naar zo’n audio-opname helpt, maar alleen als je het elke dag doet. Het vraagt dus ook doorzetting van jou om jezelf elke dag die positieve woorden te vertellen. Totdat je ook gaat geloven dat het echt zo is.

De praktijk wijst uit dat je minimaal 21 dagen nodig hebt om de positieve woorden blijvend in je lange termijn geheugen vast te leggen. En zodra de positieve woorden in je lange termijn geheugen zitten, dan heb je je brein positief verandert. Dan heb je letterlijk in je brein nieuwe gedachten verankerd. En dat lukt dankzij de neuro-plasticiteit van je brein.

Met andere woorden: je brein is in staat om anders te denken, maar alleen als je dezelfde boodschap steeds herhaalt.

Wil je weten hoe zo’n automatische boodschap klinkt, luister dan hier naar zo’n demo opname om je gedachten te veranderen in “goed genoeg zijn” denken:

DEMO: Luister NU naar een geluidsfragment van deze oefening

Kortom: je kunt dankzij de vervormbaarheid van je brein, anders over jezelf denken. Maar dat lukt alleen door herhaling van dezelfde positieve boodschap.

Je kunt het zelf doen door het elke dag hardop tegen jezelf te zeggen. Of met behulp van een professionele audio-opname die je heel eenvoudig beluistert vlak voor het slapen gaan.

Mocht je met een professionele audio-opname aan de slag willen gaan met “goed genoeg zijn” denken, klik dan op onderstaande foto voor meer informatie.

Je bent goed genoeg