Welk van je 3 levens wil jij eigenlijk leven?

Elke dag open je je ogen op je gewenste wektijd.  En terwijl je je ogen opent, open je het gordijn naar je leven. Maar, welk leven ervaar je dan, …, zo met je ogen open? Vraag je je dat wel eens af? En zou je willen weten welk van je drie levens je eigenlijk leeft? … lees dan nu verder….

Wellicht wist je het nog niet, maar je hebt eigenlijk drie levens.

Hoe dat precies zit, kan ik je zo uitleggen, zodat je het begrijpt, zo met je linker hersenhelft. En ik kan het je ook laten ervaren, zo met je rechter hersenhelft, zodat je het nog dieper begrijpt, zo helemaal ervaren….met al je verbeeldingskracht…. je droomkracht in beelden…

Ben je er klaar voor? Lees dan nu elk van deze drie korte hoofdstukken en ervaar zo diep van binnen je drie levens…

Luister je liever naar het blog artikel via audio, klik dan op de audiospeler.

Welk van je 3 levens wil jij eigenlijk leven?

Ieder mens kan leven tussen momenten

Ieder mens kan zich op elk moment bewust zijn van twee of meer momenten, en je kunt zo je aandacht richten op iets, en dat dan vergelijken met iets anders. Dan beweeg je je zo van het een naar het ander.

Zo kun je nu denken aan een leuke ervaring uit je leven, en die vergelijken met een andere leuke ervaring. En als je die twee ervaringen met elkaar vergelijkt, welke van die twee zou je dan nog eens over willen doen? 

Welke waanzinnige fijne sensaties heb je bij die leuke ervaring die je absoluut nog eens wilt overdoen? Welk beeld kun je zo vormen van je ongelooflijk leuke ervaring en welke muziek (of geluid) zou je dan nu horen? Muziek die zo helemaal hoort bij jouw allerleukste ervaring (uit je herinnering). En in hoeverre hoor je nog stilte?

Als je zo helemaal in die fijne ervaring kruipt…zo uit je herinnering, en dan het gevoel zo ervaart bij je herinnering, de geur die je dan ruikt, het aangename geluid dat je waarneemt, de prettige sensatie van je huid, …

…ben je daar al, in die ervaring?

Zo ja, neem dan die ervaring met je mee in de toekomst. Neem al die ongelooflijk fijne waarnemingen en sensaties mee naar de toekomst zodat je op elk moment in je toekomst je weer net zo voelt zoals nu bij je herinnering.

En als je dan wakker bent, op een nieuw moment in je leven, dan kun je je weer net zo voelen als op die ongelooflijk fijne dag. En als je dan wakker wordt met dat ongelooflijk fijne gevoel uit je herinnering, …hoe sta je dan op uit je bed? Welke muziek zet je dan op, en hoe begin je dan met je ontbijt?

En neem je er dan even helemaal de tijd voor om te genieten van dat moment, of verlang je al naar het volgende moment? En hoop je dat de rest van je leven, op elk nieuw moment ook zo leuk zal zijn zoals op die fijne dag uit je leven? Zodat je zo leeft van moment naar moment…en eigenlijk nooit ergens heel lang bent, want er is altijd een nieuw moment, niet waar?

Ieder mens kan leven door de ogen van een ander

Ieder mens kan zich op elk moment bewust zijn, net zoals jij zich afvragen, hoe een ander mens naar jou kijkt. En als je je aandacht zo richt op de ogen van iemand van wie jij zielsveel houdt, dan kun je ergens diep van binnen ervaren hoe die ander jou ziet. Je ervaart de betekenis die jij hebt voor die ander. Je weet ergens wel dat je belangrijk bent voor die ander, maar wellicht ben je niet altijd bewust van hoe belangrijk je bent. 

En ik ben nu al zo nieuwsgierig hoe sterk jij nu al voelt hoe belangrijk jij eigenlijk bent voor die ander. Want als jij jezelf door de ogen van die ander ziet, de betekenis die jij voor die persoon hebt, met welke ervaring stap je dan uit je bed? Hoe open je je ogen als je door die ogen van die ander ziet “hoe ongelooflijk belangrijk jij als mens bent voor die ander.” 

Elke glans heeft een keerzijde, niet waar? Want als die ander jou belangrijk vindt, en jij vindt die ander net zo belangrijk, hoe leef je dan je leven? Welke keuzes maak jij in de ogen van die ander? Welke beslissing neem je als je ’s ochtends opstaat om samen met die ander te ontbijten. Welke muziek wil die ander eigenlijk ’s ochtends horen? Leef je dan in jouw wereld, of in de wereld van die ander, door de ogen van die ander…

Ieder mens kan leven in het moment nu

Ieder mens is zich op één moment bewust van iets, en dat iets is waar jij je aandacht op richt. Jij bent je nu meer bewust van deze woorden, en de ervaring in je hoofd en je lichaam bij het lezen van deze woorden. En als je zo je aandacht helemaal richt op deze woorden, en je ademhaling, hoe je nu in- en uitademt, en je zou dan nu je ogen sluiten (hou ze nog even open), dan kun je zo helemaal de tijd vertragen, totdat je volledig in dit moment, nu, bent…. Terwijl je dit leest, en elk woord al eigenlijk te veel van je aandacht vraagt, kun je nu zo meteen even je ogen sluiten, zodat je een moment voor jezelf kan nemen, waarin niets hoeft, of moet, je niets hoeft te bewijzen, en nu even helemaal tijd neemt voor jezelf…want als je je ogen zo sluit, wordt alles anders…

En als je zo wakker wordt op een dag in je leven, en je weet eigenlijk niet hoe laat het is, en je vindt het niet belangrijk, om te weten… dan kun je zo helemaal heerlijk wegdrijven alsof je één bent met dit moment, en je zo bewust bent van al die heerlijke smaken van je ontbijt… en de klanken van muziek… sensaties in je lichaam…want als je zo helemaal je aandacht richt op hoe ontspannen je lichaam voelt, en het ritme van je ademhaling, dan is het mogelijk al te veel moeite om nu nog verder te lezen… en kun je zo helemaal genieten van dit moment… NU! Want dit is jouw unieke moment, en niemand kan in jouw schoenen lopen…

Kortom

Als mens kun je je aandacht zo richten op elk moment in je leven. En ervaar je dat moment in vergelijking met een ander moment, kijk je door de ogen van een ander, of ben je volledig in dat moment. En zo heeft ieder mens de keuze hoe je je leven wilt leven… en ervaar maar eens deze drie verschillen… door er op een dag in je leven zo even helemaal bewust mee bezig te zijn.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel eens willen doorpraten, neem dan contact op via e-mail of Whatsapp, of maak een afspraak voor 10 minuten telefonisch contact.